Dana White: “Khabib Nurmagomedov houdt absoluut zijn titel”

0
7226
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Wat er ook gebeurt, Khabib Nurmagomedov raakt zijn UFC-lichtgewichttitel niet kwijt als straf voor zijn aandeel in de vechtpartij op UFC 229, zegt UFC-president Dana White aan TMZ.

Nurmagomedov moet zich van de Nevada State Athletic Commission (NSAC) verantwoorden omdat hij na het gewonnen gevecht met Conor McGregor de kooi uitsprong om het gevecht aan te gaan met Dillon Danis, die in McGregors hoek zat. Dit leidde tot een grote vechtpartij in de T-Mobile Arena.

Naderhand zei White dat Nurmagomedov mogelijk zijn titel moet inleveren als de Rus een te lange schorsing krijgt van de NSAC, maar op dinsdag kwam hij daarop terug en zei hij precies het tegenovergestelde.

“Hij houdt absoluut zijn titel. En hij gaat geschorst worden, dus misschien geef je hem vier tot zes maanden schorsing”, aldus White aan TMZ.

“Luister, de NSAC houdt zijn hele gage op dit moment in en praat over de mogelijkheid om het te houden. Ik vind niet dat dat moet gebeuren. Hij moet zijn hele gage houden. Ik denk dat ze 250.000 dollar van hem moeten afnemen.”

Toch keurt White de acties van Nurmagomedov nog steeds niet goed: “Ik denk dat er niet veel mensen zijn die niet begrijpen waarom hij het deed, maar hij had het niet moeten doen.”

“Hij is de wereldkampioen. Hij heeft net Conor verslagen voor de hele wereld. Sta op, ontvang je gordel. Je won. Degene die naar je schreeuwt betekent niets. Die gast betekent niets.”

Pay-per-view
White zegt dat zijn humeur flinkt verbeterd is sinds het evenement van zaterdag, mede na het zien van de verkoopcijfers op pay-per-view: “We hebben drie miljoen niet gered, maar het is moeilijk om twee miljoen te halen. Ik bedoel, zelf Tyson tegen Holyfield deed iets van 1,995 miljoen. Die doorbreken nooit twee miljoen. Wij zitten ver over twee miljoen, dus ik ben blij.”