Dana White: ‘Kans is aanwezig dat titel van Nurmagomedov afgenomen wordt’

0
22275
Foto: Andrius Petrucenia CC BY-SA 2.0

Khabib Nurmagmedov verdedigde zaterdag voor het eerst zijn UFC-lichtgewichttitel door Conor McGregor te kloppen op UFC 229, maar wegens zijn acties naderhand bestaat de kans dat hij zijn titel binnenkort weer kwijt is. Dit liet UFC-president Dana White weten op de persconferentie na het evenement.

Nadat scheidsrechter Herb Dean het gevecht stopte door de verwurging van Nurmagomedov die McGregor dwong tot opgeven, sprong de Rus de kooi uit en veroorzaakte hij een vechtpartij buiten de Octagon met McGregors hoek. Hiermee sloeg de vlam in de pan en was het minutenlang onrustig in de T-Mobile Arena.

NSAC
White liet naderhand weten dat hij ontzettend pissig over de taferelen was en dat er consequenties zullen volgen. Zo heeft de Nevada State Athletic Commission (NSAC) de gage van Nurmagomedov ingehouden tot ze de videobeelden van het incident teruggekeken hebben. Gebasseer daarop moet de Rus zijn titel mogelijk inleveren.

“De Nevada State Athletic Commission gaat hierin de leiding nemen. Zij zijn de regelgevers die de controle hebben. We zullen zien wat er gebeurd. Natuurlijk, als hij (Nurmagomedov, red.) een lichte straf krijgt, wat ik heel erg betwijfel, gaan we vanaf daar verder”, aldus White.

“De NSAC gaat een boete of schorsing ofzo geven, dat is aan hen. Ik weet het niet. Het is afhankelijk van de lengte van de schorsing (of Nurmagomedov de titel moet inleveren). Als het een lange is, moet hij de titel waarschijnlijk inleveren.”