Dana White hoopt nog drie gevechten uit Daniel Cormier te krijgen

0
1186
Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC via Getty Images

Als het aan Dana White ligt, gaat Daniel Cormier langer door dan hijzelf plant. De UFC-president hoopt dat hij de huidige UFC-kampioen op zwaargewicht en lichtzwaargewicht nog drie keer in de kooi kan krijgen, waaronder voor een derde gevecht met Jon Jones. Dit vertelt hij aan TMZ Sports.

Cormier heeft meerdere malen aangegeven dat hij voor zijn veertigste verjaardag op 20 maart 2019 wil stoppen. Hierdoor zou hij, waarschijnlijk, nog een keer kunnen vechten voordat hij stopt en alles wijst erop dat Brock Lesnar die laatste tegenstander wordt. White denkt dat DC nog meer in zijn mars heeft.

“Ik denk dat Cormier nog een paar in zich heeft”, aldus White. “Ik wil Jones en Cormier nu op zwaargewicht zien vechten, maar Cormiers team wil dat hij stopt. Ze willen dat hij nu stopt. Ik hoop dat we nog drie gevechten uit hem krijgen.”

Op UFC 230 verdedigde DC zijn zwaargewichttitel tegen Derrick Lewis, ondanks een voorbereiding van drie weken en een duimblessure. Zijn titel op lichtzwaargewicht moet Cormier inleveren als Jones 30 december tegen Alexander Gustafsson vecht op UFC 232.

Rivaliteit
Jones won twee keer van Cormier, op lichtzwaargewicht, hoewel de laatste zege op UFC 214 werd omgezet in een No Contest omdat achteraf bleek dat Bones een verboden middel in zijn systeem had.

In tegenstelling tot White, hebben de vechters zelf aangegeven dat ze geen behoefte meer hebben aan een trilogie. Op de persconferentie van UFC 232 op 2 november zei Jones dat hij van mening is dat hij niets meer te bewijzen heeft tegen Cormier.

“Ik zou tegen DC kunnen vechten op zwaargewicht, maar ik heb het gevoel dat ik niets te bewijze heb”, aldus Jones. “Ik heb hem twee keer verslagen. Als ik op zwaargewicht vecht tegen hem, geef ik hem al het voordeel. Ik heb niets te bewijzen tegen Daniel Cormier.”

Drie dagen later op Ariel Helwani’s MMA Show zei Cormier dat hij ook niet zoveel meer voelt voor een derde gevecht met zijn rivaal: “Ik heb het gevecht met Jones niet meer nodig. Sommige dingen heb je nodig en sommige niet. […] Ik ben content met alles.”