Dana White over Golden Glory

14
634

Niet alleen Fedor’s toekomst kwam aan bod tijdens de UFC 133 persconferentie. Dana White ging ook dieper in op de gebeurtenissen rondom Golden Glory, waarbij Marloes Coenen, Alistair Overeem, Valentijn Overeem en Jon Olav Einemo plotseling hun baan verloren.

“This is actually a pretty simple explanation. If you look back throughout history, we haven’t had any Golden Glory guys fight with us since Semmy Schilt, right? And the reason is we have very different business practices. It’s tough to do business with them. The bottom line is the way they do business is, you have to pay them, not the fighters. We don’t work that way. It’s not the way we do business. It’s not how it works in the United States with the athletic commissions. You don’t pay the managers and the managers pay the fighters. You pay the fighters and the fighters pay the managers.”

Aldus White.

“The reality is, we’re trying to work out deals with these guys and they won’t do it. They said you absolutely can’t pay the fighters, you have to pay us. And it’s pretty simple to look back and see that the last guy who fought in UFC was Semmy Schilt. There was a reason for that.”

Hard tegen hard, dus. Zou dit echt de reden zijn?

14 COMMENTS

 1. Valt allemaal erg vies tegen dit. Kan mij niet voorstellen dat er geen ‘çreatieve’ manier is om tot een oplassing te komen. En de vechters zijn duidelijk de dupe en dus wij als fans nog meer!!

 2. @ Pieter Oo
  Het is kiezen of delen: als Overeem niet weggaat dan gaat hij de komende tijd voor kleinere organisaties vechten en dat wil je niet neem ik aan? Als sportman wil je het hoogste van het hoogste halen, lijkt me duidelijk. Dus als Overeem bijvoorbeeld gaat trainen bij Greg Jackson dan zou hij er zeker niet op achteruit gaan, misschien zelfs wel op vooruit.

 3. Is er geen mogelijkheid dat GG gewoon als sponsor optreedt van hun vechters en de vechters betaalt laat krijgen van zufa. Dan is het hele gebeuren toch opgelost? Coenen en Overeem trainen daar al zolang die betalen GG dan toch gewoon. Zou zonde zijn om je vechters en imago in de USA weg te gooien door zo een geschil.

 4. Kan het alleen maar eens zijn met Dana. Je betaald de vechters en niet de managers. Ben benieuwd wat voor een sfeer er daar nou is. Als vechter wil je op het hoogste niveau acteren maar als je team je daar nu in tegen houdt….

  Fedor ben ik het ook mee eens. Snap niet wat mensen altijd in hem zagen.

  • Mee eens…….zowel over het betalen van vechters als over Fedor..
   Ik denk dat Fedor een gewichtsklasse omlaag moet en dat ie daar nog wel wat jaren mee zou kunnen.. als hij het wil.. of moet ik zeggen als god dat wil..dat zegt hij zelf iig overal bij..

 5. Laten we niet vergeten dat dit slechts het verhaal van Zuffa is. We moeten nog altijd de reactie van Golden Glory hierover horen.
  Als je ziet dat Marloes Coenen zelf op Twitter al een foto laat zien van haar cheque, die was uitgeschreven aan haar, niet aan Golden Glory. Kortom; zij bewijst daarmee dat Zuffa liegt!

  Wat er verder nog meer allemaal gelogen is of niet, moet nog maar blijken. Tot die tijd kunnen we alleen maar wachten.

  Ik hoop dat GG overigens wel SNEL met een reactie komt. Wat zou een reden kunnen zijn dat ze nog langer wachten?

 6. @ w00tert mee eens

  Alleen het verhaal van Dana gehoord hebbende zeg ik niet dat ik het eens ben hoe golden glory zaken doet.

  Maar als je een zakelijk geschil hebt zeg je ook niet meteen DE BALLEN tegen de organisatie waar je de mensen vertrouwt, je trainingspartners haalt enz enz.

  Beetje kortzichtige reactie jonges

 7. Wij willen Overeem wel graag zien in de ufc of strikeforce maar ik geloof niet dat Overeem hier op zit te wachten. De vrijheid die hij nu heeft om zijn eigen ding te doen krijgt ie toch niet bij Zuffa.

 8. Het is gewoon een regel van de atletische commissie. Als GG het niet wil dan kan Zuffa er ook niks aan doen want zo zijn daar de regels nou eenmaal.

  @w00tert: GG was ook niet blij met die deal. Het zelfde verhaal als met Einemo….maar het laat ook weer zien dat GG best bereid is om zich aan te passen al is dat niet van harte.