Dana White: ‘Ik geef Gökhan Saki nog een gevecht’

0
1162
Foto: UFC

Gökhan Saki hoeft niet te vrezen voor zijn positie in de UFC. The Rebel (34) verloor zaterdag op UFC 226 in de eerste ronde van Khalil Rountree via knock-out, maar UFC-president Dana White zegt dat hij Saki nog wel in de Octagon wil zien.

“Ik weet het niet”, zegt White over de volgende stap van Saki op de persconferentie na UFC 226. “Ik mag hem, hij is leuk om te zien vechten. We zullen zien wat het volgende is, ik geef hem nog een gevecht.”

Het verlies tegen Rountree was Saki’s eerste in de UFC. Afgelopen september debuteerde de Schiedammer in ‘s wereldse grootste MMA-organisatie, ondanks dat hij zijn eerste en enige MMA-partij (daterend van 2004) verloor.

Op UFC Fight Night 117 in Saitama versloeg The Rebel Henrique da Silva via knock-out in de eerste ronde, waar hij direct een bonus voor ‘Performance of the Night’ mee naar huis nam. Hierna werd een gevecht met Rountree voor UFC 219 gepland, maar door een knieblessure meldde Saki zich voor die datum af.

Zes maanden later vond het gevecht alsnog plaats met een teleurstellend resultaat voor de kickbokslegende. Na 96 seconden was het gevecht voorbij dankzij een rake linkerstoot van Rountree en opvolgende ground-and-pound.

Via Instagram heeft Saki gereageerd op het verlies: “Sommige win je, sommige verlies je. Vandaag verloor ik. Ik kom hard terug dan ooit. Felicitaties aan Khalil.”