Dana White gelooft niet in trash talk-regels bij mogelijke rematch Nurmagomedov-McGregor

0
829
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

De meningen blijven verdeeld over wie de schuldige is voor de chaos na de hoofdpartij van UFC 229. Kamp-Khabib Nurmagomedov wijst naar de trash talk van Conor McGregor voorafgaande aan het evenement en volgers van The Notorious wijzen naar de tè emotionele reactie van The Eagle. UFC-president Dana White ziet echter geen reden om voorzorgsmaatregelen te nemen over trash talk voor een mogelijke rematch.

Nurmagomedov wist McGregor de mond te snoeren door de Ier op 6 oktober te verslaan in de vierde ronde via submissie met een nekklem, waarna de vlam in de pan sloeg. De Rus liet in een kort optreden op de verplichte persconferentie na het gevecht weten dat McGregor te ver ging met zijn trash talk.

Normaalste zaak
Afgelopen maandag gaf Dana White aan tijdens een Q&A met ESPN in Australië dat hij geen maatregelen zal nemen. Daar voegde de UFC-president aan toe dat het de normaalste zaak is in de vechtsportwereld en dat het niet de laatste keer zal zijn dat er vervelende dingen gezegd worden.

“Nou, mijn filosofie over zoiets is dat het een gevecht is”, vertelt White. “Sinds het begin der tijd zeggen mensen al vervelende dingen tegen elkaar tijdens een gevecht, ongeacht de situatie. Muhammad Ali noemde Joe Frazier een ‘Ome Tom’ (een zwarte man die er alles aan doet om in goed daglicht bij blanken te staan, red.) toen dat het meest verschrikkelijke was wat je kon zeggen.”

“Hij noemde hem een gorilla: ‘Het zal een thriller en een giller worden wanneer ik de gorilla tref in Manila’, en dingen zoals dat. Voor de rest van zijn leven haatte Frazier hem voor de dingen die gezegd werden.”

“Dit is geen lieve wereld, dit is de vechtsportwereld. Dit was niet de eerste keer dat er vervelende dingen gezegd werden en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn.”

Rematch
McGregor gaf aan een directe rematch te willen en financieel zou het een nieuwe knaller voor de organisatie zijn nadat UFC 229 al het pay-per-view record van de organisatie verbrak.

Voordat dit in gang gezet kan worden, zijn ze onder meer afhankelijk van de mogelijke consequenties die de Nevada State Athletic Commission verbindt aan de acties van deze zaak. Op 10 december moeten de kamphanen zich verantwoorden in Nevada. White wil daarom nog niet over een rematch nadenken.

“Ik weet niet of er een directe rematch komt want we moeten afwachten wat de Nevada State Athletic Commission gaat beslissen tijdens de hoorzitting in december. Dus daar denk ik nu niet aan, ik denk aan de toekomstige mogelijkheden maar niet op dit moment. Heeft geen zin om erover na te denken totdat we weten wat ze gaan doen in Nevada.”