Dana White: Ferguson-Nurmagomedov van de baan

0
880
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Het gevecht tussen Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov gaat niet door. UFC-president Dana White heeft woensdag in gesprek met verschillende media verteld dat de partij, die volgens het Russische Izvestia op UFC 209 zou plaatsvinden voor de interim-UFC-lichtgewichttitel, van de baan is.

White zegt dat geld het probleem is: “We probeerden dat gevecht te maken, maar Tony zei dat hij het gevecht niet doet tenzij hij even veel geld als Khabib krijgt. Khabib heeft een andere overeenkomst, dus het gebeurt niet. Tony heeft niet zo lang geleden een nieuw contract getekend.”

Nurmagomedov en Ferguson zouden onderling bepalen wie de volgende uitdager voor Conor McGregor wordt. De huidige UFC-lichtgewichtkampioen houdt momenteel een pauze wegens de zwangerschap van zijn eerste kind.

Jose Aldo
Mogelijk neemt UFC-vedergewichtkampioen Jose Aldo de plek in van Ferguson, hoewel White daar nog geen duidelijkheid over kon geven: “Aldo gaat niet naar lichtgewicht. Zou hij dat willen? Ja. Hij heeft gevraagd voor Khabib, niet voor Ferguson.”

“Khabib wordt op dit moment gezien als ‘de man’ op die gewichtsklasse. Echter, wil Khabibs vader dat Khabib gaat rusten in plaats van vechten. We staan op dit moment voor alles open. Khabib tegen Jose Aldo zou leuk zijn, maar Khabib tegen Ferguson is definitief uitgesloten.”