Dana White en Lorenzo Fertitta houden persconferentie over doping op 18 februari

0
534

lorenzo fertitta

UFC-president Dana White en mede-eigenaar van de UFC Lorenzo Fertitta komen niet meer zo vaak in de media, maar op 18 februari zullen zij de mediastilte beëindigen met een persconferentie. Het onderwerp van gesprek zullen de gefaalde dopingcontroles zijn die Anderson Silva, Nick Diaz, Jon Jones en Hector Lombard in de problemen hebben gebracht. Dit meldt UFC Tonight.

In 2015 heeft de UFC tot nu toe vier evenementen georganiseerd, maar vier sterren zijn al gepakt met drugs of doping. Ten eerste werd Jon Jones gepakt met cocaïne, maar aangezien deze controle buiten competitie werd gedaan wordt “Bones” geschorst. Daarna kwamen de sterren van UFC 183, Nick Diaz en Anderson Silva, aan het licht. Nick Diaz werd voor de derde keer in zijn loopbaan gepakt voor cannabisgebruik, terwijl Silva gepakt werd met Drostanolon and Androstaan op een controle van 9 januari. Hector Lombard was de volgende ster die aan het licht kwam. “Showeather” vocht op UFC 182 tegen Josh Burkman via unanieme beslissing en daaruit bleek dat de Cubaanse Australiër desoxymethyltestosteron, een anabole steroïde, had gebruikt.

Zie ook: Jon Jones test positief op cocaïne, gaat ontwenningskliniek in
Zie ook: Anderson Silva en Nick Diaz falen dopingcontrole
Zie ook: ‘Anderson Silva faalde tweede dopingcontrole voor gevecht’
Zie ook: UFC 182: Hector Lombard gepakt met steroïden

Dit zal een dag zijn nadat Silva, Lombard en Diaz voor de Nevada State Athletic Commission (NSAC) moeten verschijnen. Zij zullen daar waarschijnlijk een tijdelijke schorsing krijgen, waarna er ook een afspraak gemaakt zal worden voor een hoorzitting. Ashlee Evans-Smith zal ook voorkomen aangezien zij positief testte op Diureticum.