Dana White: ‘CM Punk klaar in UFC, Mike Jackson 0-2 als je het mij vraagt’

0
1166
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

CM Punk’s UFC-dagen zijn uitgeteld. Na zijn tweede verliespartij op UFC 225 tegen Mike Jackson verschijnt hij niet meer in de UFC, aldus UFC-president Dana White. Dit geldt ook voor Jackson, waar White helemaal niet tevreden over was.

White werd op de persconferentie na UFC 225 gevraagd naar de status van de voormalig WWE-kampioen. Daar liet de UFC-president weten dat het bij twee gevechten in de UFC blijft voor de 39-jarige Amerikaan.

“Dat is klaar. Deze man is 39 jaar, ik houd van hem, hij is de aardigste vent ter wereld. We hebben hem twee kansen gegeven”, aldus White. “Hij liet veel doorzettingsvermogen zien in dit gevecht. Ik denk dat hij het moet afsluiten.”

CM Punk verloor zijn UFC-debuut op UFC 203 van Mickey Gall, wat tevens zijn MMA-debuut was. Gall mocht tegen de showworstelaar vechten omdat hij op UFC Fight Night 82 won van Jackson in 45 seconden.

Tweeënhalf jaar later kreeg CM Punk een herkansing in de Octagon voor zijn thuispubliek in Chicago tegen Jackson. Dit verloor hij kansloos, ditmaal via jurybesluit na drie ronden (3x 30-26).

Jackson
White was ook niet te spreken over het optreden van The Truth. Jackson zei in het interview met Jon Anik na het gevecht dat hij met White wilde zitten om mogelijk nog een gevecht in de UFC of Zuffa Boxing te krijgen. Waarschijnlijk hoeft hij daar niet op te rekenen.

“Michael Jackson ben ik niet blij mee. Deze vent gedroeg zich als een sukkel. Je krijgt deze mogelijkheid om te vechten tegen CM Punk en dan doe je Bolo-stoten bovenop naar zijn lichaam”, aldus White.

“Nooit leek het erop dat hij het gevecht probeerde af te maken. Het leek erop dat hij het een paar keer kon doen. Nooit geprobeerd. Ik weet niet wat hij in het dagelijks leven deed voordat we hem deze kans gaven, maar wat het ook is, hij moet dat weer gaan doen. Hij is 0-2 als je het mij vraagt.”

“Ik kreeg de indruk dat hij een complete f*cking idioot is en ik kon niet wachten tot dat gevecht voorbij was en heb spijt dat het gevecht niet op Fight Pass stond. Dat vond ik van het gevecht”, aldus White.