Dana White: Brock Lesnar nog steeds contract bij UFC

Mogelijk een titelgevecht voor de oud-kampioen in zijn terugkeer

0
331
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

De overgang van Brock Lesnar van WWE naar UFC zal misschien nog sneller gaan dan de meesten dachten. UFC-president Dana White zegt dat Lesnar nog steeds onder contract staat bij UFC, waardoor de geruchten over een terugkeer na Wrestlemania 34 op zondag hardnekkiger worden.

“Hij staat nog steeds onder contract bij de UFC, maar we hebben nog geen overeenkomst voor een gevecht”, aldus White op de persconferentie van de UFC om het 25-jarige jubileum te vieren. “Hij staat nog steeds onder contract bij ons, hij heeft nog gevechten op zijn overeenkomst. Hij moet alleen terug onder controle bij USADA.”

Lesnar maakte in februari 2017 zijn pensioen bekend bij UFC, waardoor hij niet meer gecontroleerd wordt door USADA. Voordat de Amerikaan weer wil vechten moet hij zes maanden beschikbaar zijn voor dopingcontroles.

In juli 2016 vocht Lesnar voor het laatst in de Octagon na een afwezigheid van ruim vier jaar. Toen klopte hij Mark Hunt op UFC 200. Vervolgens kreeg hij een dopingschorsing van een jaar wegens het gebruik van clomifeen. Hierdoor werd zijn winst omgezet in een No Contest.

UFC-zwaargewichtkampioen
White zei al eerder dat Lesnar wil terugstappen in de kooi. De UFC-baas sluit niet uit dat de Amerikaan in zijn terugkeer tegen de UFC-zwaargewichtkampioen vecht, ongeacht of dat Stipe Miocic of Daniel Cormier is.

De huidige kampioen, Miocic, en UFC-lichtzwaargewichtkampioen Cormier vechten tegen elkaar in de hoofdpartij van UFC 226. Dat de winnaar daarvan mogelijk tegen Lesnar vecht was vooral muziek in de oren van DC.