Dan Henderson vs. Shogun Rua 1 in UFC Hall of Fame

0
440
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Het legendarische gevecht tussen Dan Henderson en Mauricio Shogun Rua van UFC 139 wordt vereeuwigd in de UFC Hall of Fame. De partij wordt in juli toegevoegd aan de ‘Fight Wing’.

Dit werd aangekondigd tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro.

Henderson maakte op 19 november 2011 zijn terugkeer in de UFC van Strikeforce om het op te nemen tegen de voormalig UFC-kampioen in de HP Pavilion in San Jose. Samen met Rua sloot hij UFC 139 af met een mogelijk titelgevecht in het vooruitzicht voor de winnaar.

Het werd een klassieker. Henderson begon uitstekend, maar Rua knokte zich terug in het bloedige gevecht om de vijfde ronde beter te eindigen en mogelijk aanspraak te maken op een gelijkspel. Uiteindelijk werd Henderson unaniem tot winnaar uitgeroepen door de jury: 3x 48-47.

Rematch
Tweeënhalf jaar later vochten ze de rematch die minder competetief was in het Braziliaanse Natal. Toen won Hendo in de derde ronde met een perfecte rechterstoot op de neus van Rua, waarna Shogun knock-out ging.

Matt Serra (Pioneer Wing), Bruce Connal (Contributors wing) en Art Davie (Contributors wing) zijn de overige introducees. De laatste introducee zal in de ‘Modern Era Wing’ terechtkomen, wat een vechter zal zijn die minder dan vijf jaar geleden nog actief was.