Dan Hardy vs. Duane Ludwig op UFC 146

0
567

De UFC geeft de populaire Dan Hardy een kans om zijn reeks van vier verloren gevechten te breken tegen Duane Ludwig. Op 26 mei zullen zij naast Alistair Overeem, Junior Dos Santos, Sass, Mayhem, Barboza, Dunham, Dollaway, Volkmann in actie komen in Las Vegas. Om precies te zijn in de MGM Grand Garden Arena. Dit hebben UFC officials vandaag bekend gemaakt via ESPN.co.uk.

Hardy begon in 2008 goed aan zijn UFC carrière met vier overwinningen op een rij. Deze reeks leverde hem, volgens velen onterecht, een titelgevecht op met George St. Pierre op UFC 111. Hier werd zijn zwakte voor worstelaars en takedowns bloot gesteld waardoor Hardy verloor. Sinds zijn titelgevecht won hij geen gevecht waarna hij na zijn verlies tegen Chris Lytle besloot om er een tijd tussen uit te gaan om aan zijn skills te werken. Zo nam hij de beslissing om niet meer met zijn goede vriend Roy Nelson te trainen.

Duane Ludwig komt van een verliespartij af tegen Josh Neer. De Muay-Thai specialist werd bewusteloos gelaten na een strakke guillotine choke van Neer. Ludwig heeft wel zijn snelste KO record toegekend gekregen van Dana White na maandenlange campagne ervoor te voeren. Na uitgebreid naar de beelden te kijken werd zijn tijd vastgesteld op zes seconden, ongeveer twee honderdste sneller dan Chang-Jung Sung die Mark Hominick KO sloeg op UFC 140.