“Cyborg” Santos naar Invicta, debuteert tegen Ediane Gomes

0
989

Cristiane “Cyborg” Santos heeft nieuw onderdak gevonden. De Braziliaanse zal uitkomen voor Invicta FC, waar ze op 5 april haar debuut voor zal maken. Santos zal het op Invicta 5 opnemen tegen haar landgenote Ediane Gomes.

Het heeft dus niet zo lang geduurd totdat de voormalig Strikeforce women’s featherweight champion een nieuwe promotie heeft gevonden nadat zij haar contract bij de UFC wilde ontbinden. Santos had moeite met 135 pond halen, waardoor er voor haar geen toekomst lijkt in de huidige UFC. Een gevecht met Ronda Rousey leek mogelijk mocht zij dat halen, maar volgens “Cyborg” zelf zou ze hierdoor gezondheidsproblemen krijgen en mogelijk zelfs geen kinderen meer kunnen krijgen.

Santos vocht voor het laatst op Strikeforce: Melendez vs. Masvidal op 17 december 2011. Hier won ze in 16 seconde van Hiroko Yamanaka, maar deze overwinning zou later omgezet worden in een ‘No Contest’ nadat ze gepakt was met Stanozolol. Hierdoor werd ze ook een jaar geschorst en moest ze een boete betalen van 2.500 dollar.

Ediane Gomes won haar laatste gevecht van dezelfde Yamanaka op het vorige event van Invicta. Gomes won hiermee haar laatste vier gevechten nadat ze verloor van Ronda Rousey in het profdebuut van Rousey. De winnaar van dit gevecht lijkt het te gaan opnemen tegen Marloes Coenen voor de Invicta FC featherweight titel op Invicta FC 6 in juni.