Cyborg daagt Holly Holm uit voor gevecht op UFC 219

0
489
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Cris Cyborg daagde Holly Holm uit nadat ze de UFC-vedergewichttitel op UFC 214 won en nu heeft ze daar een gewenste plaats en datum aan toegevoegd. De Braziliaanse wil op 30 december haar titel voor het eerst verdedigen op UFC 219 in Las Vegas.

Cyborg liet dit via Instagram weten. Hiervoor zal ze eerst tot een overeenkomst moeten komen met de UFC betreft een nieuw contract, aangezien haar huidige verbintenis in oktober afloopt.

De huidige kampioen won de gordel door Tonya Evinger op UFC 214 te verslaan. Het gevecht eindigde via TKO in ronde drie, wat de zestiende knock-out in haar carrière was.

Mogelijke herkansing voor Holm
Holm won haar laatste gevecht door Bethe Correia stijlvol knock-out te trappen. Dit was het main event van UFC Fight Night 111 in Singapore.

Daarvoor verloor The Preacher’s Daughter drie gevechten op rij, waaronder het eerste gevecht om de UFC-vedergewichttitel tegen Germaine de Randamie. Holm verloor via jurybesluit, waardoor The Iron Lady de boeken in ging als de allereerste UFC-vedergewichtkampioene.

Deze heerschappij duurde niet lang. De Randamie moest haar titel na vier maanden inleveren omdat ze deze niet wilde verdedigen tegen Cyborg.