Curtis Blaydes over UFC-zwaargewichtdivisie: “Het is een zooitje op het moment”

0
1000
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images)

Curtis Blaydes wil zijn opmars in de zwaargewichtdivisie voortzetten tegen Francis Ngannou op UFC Fight Night 141 in Beijing. Razor won zijn laatste vier partijen en hoopt dat een overwinning op Ngannou genoeg is voor een titelgevecht, al heeft hij daar een hard hoofd in. Hij vindt het namelijk een zooitje in de zwaargewicht divisie.

Blaydes wist in zijn laatste partij een Performance of the Night bonus binnen te halen door Alistair Overeem (die ook in actie komt in China) op UFC 225 te kloppen via TKO in de derde ronde dankzij zijn ellebogen. In gesprek met MMAJunkie laat de Amerikaan weten dat hij niet blij is met de gang van zaken in de zwaarste gewichtsklasse van de UFC.

“Het is een zooitje op het moment”, aldus Blaydes. “Ik kan niet verder kijken dan dit gevecht want wie weet wat er gaat gebeuren? Wie weet of Brock (Lesnar red.) uit de test pool komt van USADA om te vechten met Daniel Cormier of Jon Jones naar de zwaargewichtdivisie overstapt. Nu hoor ik zelfs dat Rumble (Anthony Johnson red.) misschien terugkeert. Ik weet niet wat er gaat gebeuren.”

Revanche
Blaydes trof Ngannou in zijn UFC-debuut in 2016, wat tot op de dag van vandaag nog altijd de enige verliespartij is uit zijn carrière. Een verlies met een vervelende nasmaak, want niet de scheidsrechter of de jury gaf de beslissende doorslag, maar de dokter.

“Ik zal niet zeggen dat het me ‘s nachts wakker hield, maar ik wist dat het uiteindelijk zou gebeuren. Het was onvermijdelijk, ik wist dat hij en ik bij elkaar in de buurt zaten. De UFC houdt van natuurlijke verhaallijnen zoals deze.”

“We hebben al een natuurlijke verhaallijn, dit is niet nep. We vochten, hij won, maar ik mocht het gevecht niet afmaken. Dus ik heb nog iets goed te maken, ik wil het goedmaken. Het was niet het besluit van de scheidsrechter, niet het besluit van de jury, maar van de dokter.”

Donkere plek
Ngannou werd nog niet zo lang geleden gebombardeerd tot één van de nieuwe uithangborden van de UFC toen het tij begon te keren voor The Predator. Twee verliespartijen achter elkaar, tegen achtereenvolgens Stipe Miocic en Derrick Lewis, brachten Ngannou weer op aarde.

Blaydes hoopt dat hij de beste Ngannou zal treffen in China: “Hij zit waarschijnlijk in een gat. 0-2 nadat hij de hotshot was? Dan moet je wel in een donkere, donkere plek zitten. Ik wil dat hij op zijn best is, ik wil geen excuus horen van zijn kamp, fans of de organisatie. Ik wil dat hij op zijn best is. Ik versla hem dan tien van de tien keer.”