‘Cro Cop en Alexander Emelianenko in november op herhaling’

0
784

Mirko “Cro Cop” Filipovic mag dan wel uit de UFC zijn, stil zitten doet de Kroaat nog steeds niet. Na onder andere de K1 titel op zijn naam te hebben geschreven, zal Filipovic in een rematch vechten tegen Aleksander Emelianenko, aldus Valetudo.ru en Fightsite.hr. De zwaargewichten zullen het in november tegen elkaar opnemen in het thuisland van Emelianenko, Rusland.

Filipovic en Emelianenko zullen in november voor de tweede keer tegen elkaar vechten. Op PRIDE: Final Conflict 2004 won de Kroaat overtuigend met een welbekende trap naar het hoofd in de eerste ronde. Later zou “Cro Cop” het opnemen tegen de grote broer van zijn tegenstander, Fedor, in een klassiek gevecht om de PRIDE Heavyweight championship.

Aleksander Emelianenko vocht voor het laatst tegen Bob Sapp. Emelianenko stormde, zoals gewoonlijk, door Sapp heen in zijn eerste gevecht na zijn korte pensioen. Nadat “The Grim Reaper” verloor van Jeff Monson op M-1 Challenge 35 van Jeff Monson in november, maakte de Rus bekend met pensioen te gaan. Drie maanden erna maakte hij bekend te gaan vechten in ProFC, maar het werd uiteindelijk een gevecht op Legend Fighting Show tegen Sapp.

Filipovic maakte na het gevecht met Roy Nelson bekend te stoppen met MMA, maar hier is nooit sprake van geweest. Na zijn laatste gevecht in de UFC vocht hij nog tegen Ray Sefo in een afscheidsgevecht in Zagreb. Twee en een halve maand erna stond de Kroaat weer in de ring tegen Loren Javier Jorge voor het K-1 World MAX 2012 World Championship Tournament Final 16. Uiteindelijk zou hij deze ook nog winnen in maart via decision van Ismael Londt. Op oudejaarsdag vocht “Cro Cop” ook nog in een MMA-gevecht tegen voormalig sumo-worstelaar Wakakirin Shinichi. Dit won hij simpel via armbar in de eerste ronde, de vijfde overwinning via submission in zijn loopbaan.