Cris Cyborg open voor partij met Cindy Dandois op UFC 228

0
383
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

In de zoektocht naar een tegenstandster die niet Amanda Nunes heet, laat Cris Cyborg weten dat ze openstaat voor een partij met Cindy Dandois. Dit tweette de dominante Braziliaanse op woensdag.

“Met een record van 12-3 en overwinningen op King Reina, Jessamyne Duke, Megan Anderson, Jorina Baars, Sheila Gaff en Marloes Coenen, is @DandoisCindy (Cindy Dandois op Twitter, red.) bereid om tegen me te vechten deze omer. #UFC228 #UFCSAOPAULO”, aldus Cyborg.

Cyborg wil zo snel mogelijk weer aan de bak, liet ze maandag weten bij Ariel Helwani’s MMA Show. Ze wil heel graag tegen UFC-bantamgewichtkampioene Amanda Nunes op UFC 228, maar The Lioness zegt tijd nodig te hebben om te herstellen van een voetblessure. Hierdoor wordt die partij waarschijnlijk verschoven naar UFC 232 in december.

Cyborg zegt dat ze in de tussentijd aan het lijntje gehouden wordt door de UFC tot er een geschikte tegenstandster beschikbaar. Die zou er volgens de organisatie niet zijn, claimt de huidige UFC-vedergewichtkampioene. Het UFC-contract van de Braziliaanse loopt in maart af.

Voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter ging de UFC op zoek naar vrouwelijke vedergewichten en daar wilde Dandois graag aan meedoen, maar de Belgische werd uiteindelijk niet gekozen als deelneemster. Daar is ze niet blij mee en sindsdien voert Battle Cat op social media campagne voor een mogelijkheid tegen Cyborg in de UFC of tegen Bellator-vedergewichtkampioene Julia Budd.

Dandois won haar laatste vier gevechten op rij. Sinds haar enige gevecht in de UFC verloor (op bantamgewicht tegen Alexis Davis) won ze van Kerry Hughes, King Reina, Hatice Ozyurt en Irén Rácz.