Costa Philippou vs. Francis Carmont op UFC 165

0
562

Costa Philippou

Costa Phillippou en Francis Carmont zullen het op UFC 165 in Toronto tegen elkaar opnemen. De twee middleweights hebben beide hun laatste vijf gevechten in de UFC gewonnen, waardoor dit een belangrijk gevecht voor de UFC middleweight divisie is. Dit gevecht is bekend gemaakt door UFC officials op dinsdag.

Carmont is nog ongeslagen in de UFC en won zijn laatste tien gevechten, waaronder vijf in de UFC. De Fransman won zijn laatste twee gevechten via, controversiële, beslissingen. In zijn vorige gevecht tegen Lorenz Larkin won “Limitless” via unanimous decision, hoewel velen verwachtten dat Larkin de beslissing mee zou krijgen. Daarvoor won Carmont een oersaai gevecht met Tom Lawlor via split decision. Ook hier werden achteraf vraagtekens bij de beslissing van de jury gezet.

Costa Philippou staat op nummer 7 in de UFC Rankings. Na een teleurstellend debuut op UFC 128 tegen Nick Catone op 195 pond, won de Cyprioot zijn vijf gevechten erna in de organisatie. In zijn laatste overwinning verving hij zijn oud-teamgenoot, en tegenwoordig UFC middleweight champion, Chris Weidman tegen Tim Boetsch op UFC 155. Het zat Boetsch niet mee, mede door een vinger in het oog en veel bloed in zijn oog door een wond op zijn voorhoofd, en uiteindelijk won Phillipou via TKO in de derde ronde.

UFC 165 zal op 21 september in Toronto plaatsvinden in de Air Canada Centre. Op de card staan twee titelgevechten: Renan Barao vs. Eddie Wineland voor de interim UFC bantamweight championship en Jon Jones vs. Alexander Gustafsson voor de UFC light heavyweight championship. De volledige card ziet er op dit moment als volgt uit:

Jon Jones vs. Alexander Gustafsson
Renan Barao vs. Eddie Wineland

Matt Mitrione vs. Brendan Schaub
Pat Healy vs. Khabib Nurmagomedov

Francis Carmont vs. Constantinos Philippou
Myles Jury vs. Mike Ricci

Ivan Menjivar vs. Norifumi “Kid” Yamamoto
Chris Clements vs. Stephen Thompson

Mitch Gagnon vs. Dustin Kimura
Renee Forte vs. John Makdessi

Mark Bocek vs. Michel Prazeres
Nandor Guelmino vs. Daniel Omielanczuk