Strikeforce HWGP Barnett vs. Kharitonov: resultaten en discussie

9
611

Vannacht vonden de halve finales plaats van het Strikeforce heavyweight tournament, met als een van de hoofdpartijen de worstelaar Cormier, tegen de reus Bigfoot Silva. Het werd een erg interessante main card waarbij Pat Healy vs. Maximo Blanco en Jacare Souza vs. Rockholt de mooiste fights waren. Rockholt pakte in een vijf ronden durende battle de belt af van Jacare Souza en is hiermee de nieuwe middleweight champion. Hieronder vind je twee korte verslagen van twee korte gevechten waar het uiteindelijk allemaal om draaide.

Daniel Cormier vs. Antonio “Bigfoot” Silva
Wat niemand van te voren bedacht, werd werkelijkheid. Cormier domineerde de partij van begin tot eind. Al in de eerste minuut sloeg hij Silva tegen de grond, om hem daarna op te laten staan. Dit zou je niet verwachten van een worstelaar, maar het bleek een goede zet. In de daaropvolgende minuten domineerde Cormier met rake klappen, om het na 4 minuten definitief af te maken met een linkse uppercut, gevolgd met hammershots op de liggende Silva. De referee kon niks anders doen dan de partij te stoppen.

Josh Barnett vs. Sergei Kharitonov
De eerst minuut was voor Kharitonov, die Barnett een paar rake klappen verkocht. Barnett besloot het gevecht naar de grond te brengen en kwam in full-mount positie. Daarna wachtte hij rustig af, landde een paar klappen, totdat hij in de positie kwam om Kharitonov te choken in combinatie met een arm-triangle. Hierop had de Golden Glory member geen antwoord en gaf op.

Overige resultaten:
Dominique Steele verslaat Chris Mierzwiak via unanimous decision
Alexis Davis verslaat Amanda Nunes via TKO (Punches) ronde 2
Jordan Mein verslaat Evangelista Santos via TKO (Elbows) ronde 3
Rafael Cavalcante verslaat Yoel Romero Palacio via KO (Punches) ronde 2
Mike Kyle verslaat Marcos Rogerio de Lima via unanimous decision
Pat Healy verslaat Maximo Blanco via submission (Rear-Naked Choke) ronde 2
Muhammed Lawal verslaat Roger Gracie via KO (Punches) ronde 1
Luke Rockhold verslaat Ronaldo Souza via unanimous decision
Daniel Cormier verslaat Antonio Silva via KO (Punches) ronde 1
Josh Barnett verslaat Sergei Kharitonov via submission (Arm-Triangle Choke) ronde 1

Laat in de comments weten wat jullie van de kaart vonden!

9 COMMENTS

  • Ik denk dat Cormier en Barnett gewoon goed gebruik maakten van hun kwaliteiten. De tegenstanders hadden er simpelweg geen antwoord op. Wat betreft het niveau, moeilijk te zeggen, maar een dikke finale wordt het wel!

 1. Volgens mij had Silva de kleinere en nieuwere Cormier gewoon onderschat, maar het zorgde wel voor een mooie knockout! verder zag ik Barnett wel winnen, die man heeft constant tegen mensen gevochten die geen ene takedown kunnen stoppen.

 2. ik vind dat heel deze HW GP nergens meer over gaat de twee in de finale staan niet in mijn top 15 HW in MMA ik denk dat als Cormier wint hij nog wel is naar de UFC kan gaan maar als Barnett wint dan zegt dit genoeg over de HW devision van strikeforce die eigelijk niks meer voorstelt.

 3. Cormier vond ik erg indrukwekkend, heel kalm en heel precies, en die dude kan hard slaan.
  De eerste keer dat hij Silva neersloeg keek Silva erg verbaasd, mooie TKO, logische en duidelijke antwoorden op de vragen na de match, Cormier had alles 100 procent onder controle.
  Ik ben redelijk zeker dat Cormier van Barnett gaat winnen.

  Rockholt had ik nog nooit zien vechten, en in de eerste ronde vond ik dat niet zo erg, maar toen hij eenmaal op gang gekomen was, was hij een erg vermakelijk vechter.
  Gave kicks gooit die vent, ze leken alleen niet heel erg hard aan te komen.
  Hoe dan ook, ik zie Rockholt graag zijn nieuwe titel verdedigen.