Conor McGregor vraagt om nieuwe hoorzitting in ‘flessengooi-incident’

0
490
Foto: YouTube

Conor McGregor heeft de Nevada State Athletic Commission (NSAC) gevraagd om een nieuwe hoorzitting over zijn rol in het ‘flessengooi-incident’ van de persconferentie voor UFC 202.

De NSAC liet dinsdag in een statement weten dat ze de aanvraag van McGregor zullen overwegen in hun volgende hoorzitting op 22 maart. Directeur Bob Bennett en voorzitter Anthony Marnell, die dinsdag een afspraak met McGregor hadden in Las Vegas, zullen de aanvraag bij de andere commissarissen aanbevelen.

Afgelopen oktober kreeg de Ier kreeg een boete van 75.000 dollar van de NSAC voor een incident met Nate Diaz tijdens de persconferentie voor UFC 202. Daarbij moest hij ook vijftig uur gemeenschapsdienst vervullen en 75.000 dollar vrijmaken voor een antipestcampagne.

Tijdens de persconferentie voor UFC 202 verliet Diaz abrupt de zaal met zijn team. Hierdoor ontstond een schermutseling waarbij flessen over en weer vlogen tussen de entourages van de twee vechters. McGregor reageerde door volle waterflessen en blikken vanaf het podium naar team-Diaz te gooien.

Diaz werd in december bestraft voor zijn rol in het incident. De Amerikaan ontving een boete van een halve ton en vijftig uur gemeenschapsdienst. Mits de straf van McGregor verandert, dan zal de NSAC ook naar een nieuwe maatregel voor Diaz kijken. Dit vertelde Bennett aan Ariel Helwani van MMA Fighting op dinsdag.

Bokslicentie
Mogelijk heeft dit besluit invloed op de bokspartij die McGregor wil met bokslegende Floyd Mayweather. Eind vorig jaar kreeg Notorious een bokslicentie in Californië nadat een aanvraag in Nevada afgewezen werd.

De bokspartij kwam niet ter sprake tijdens de ontmoeting van dinsdag, aldus Bennet: “Daar kijken we naar als het zover is.”

In de meest recente update van Mayweather heeft de bokser laten weten dat er nog niets rond is met McGregor. Ook heeft Money opgeroepen dat de Ier eerst ‘zijn zaken met de UFC’ moet afhandelen voordat hij met hem contact opneemt.