Is Conor McGregor UFC’s nieuwe ster?

2
908

Veel ogen zullen vandaag gericht zijn op de goede main card van UFC Fight Night 26, maar op de undercard bevindt zich een vechter die misschien wel de meeste media-aandacht van zowel de UFC als de pers zelf heeft gekregen. De Ierse Conor McGregor heeft nog maar een gevecht in de UFC gehad, maar is al een grote ster. Op de undercard zal hij het opnemen tegen de talentvolle Max Holloway.

Dat “Notorious” een andere aanpak krijgt dat andere UFC-vechters is duidelijk. Dana White houdt van hem en ziet in hem een nieuwe Europese ster. Tegenover de Boston Herald vergelijkt hij de aandacht zelfs met de grootste attractie in de UFC ooit: Brock Lesnar. “I like real fighters. I like guys that want to win it and guys that want to finish and guys that just love to fight. That’s what I love about Conor. He’s a great kid, has got an awesome personality and loves to fight. He’s my kind of guy.” McGregor is ook de enige vechter die samen met Dana White in een Ferrari door Las Vegas scheurde en dat op YouTube plaatste.

Maar kan McGregor al deze aandacht wel waarmaken? Wordt hij niet te snel en hard in de spotlight geduwd? Dat is nog maar de vraag, maar hij heeft alle tekenen van een superster in de maak. Voordat hij naar de UFC kwam vocht hij een record van 12-2 samen. In zijn laatste twee gevechten voordat hij bij de UFC tekende, won hij de Cage Warriors FC Featherweight en Lightweight Championship. Met 11 knockouts (waarvan 9 in de eerste ronde) en 1 submission (waarmee hij de featherweight titel mee won) versloeg McGregor met zijn onorthodoxe vechtstijl al zijn tegenstanders voor het eindsignaal.

In zijn hoog geanticipeerde UFC-debuut stelde hij dan ook niet teleur. In 67 seconde versloeg hij Marcus Brimage op UFC on Fuel TV 9 in Stockholm. De knockout leverde hem de ‘Knockout of the Night’-bonus op van 60.000 dollar en een hoop nieuwe fans.

http://youtu.be/2WxUmS-gV_w

Al snel werd het dan ook duidelijk dat de trotse Ier zijn tweede UFC-gevecht Boston zou gaan vechten. Boston, bekend om zijn vele Ierse Amerikanen, de plek van UFC on FOX Sports 1, oftewel UFC Fight Night 26, verwelkomde de Ier met open armen en al snel werd “Beantown” de tweede thuisstad voor McGregor. De vechter kreeg zijn eigen mediadag, wedstrijd voor fans en was aanwezig op de pre-fight persconferentie, hoewel de vechter nog maar 67 seconde in de octagon heeft gestaan.

Zaterdag zal “Notorious” het tegen opnemen op de undercard tegen Max Holloway. Zeker geen makkelijk gevecht voor McGregor, maar bij de bookmakers is hij torenhoge favoriet. Op St. Preux en Uriah Hall na, is de Ier de grootste favoriet met 1,33 terug voor elke ingezette euro. Zelf heeft hij er ook zin in en is hij erg zelfverzekerd, zoals altijd.

2 COMMENTS