Conor McGregor tien maanden ‘out’

0
568

Conor McGregor 2

Conor McGregor zal een lange pauze moeten houden aan zijn korte UFC-loopbaan. De Ier liet direct na zijn tweede gevecht met Max Holloway op UFC Fight Night 26 weten dat er iets knakte in zijn been. Het blijk hierbij om een scheur in zijn voorste knieband, een verrekte middelste knieband en een posterieure hoorn meniscusscheur te gaan en moet hierdoor tien maanden herstellen.

De blessure komt op een vervelend moment voor McGregor, die op dit moment een van de meest besproken vechters is. “The Notorious One” won in Boston alsnog zijn gevecht via unanimous decision en was hard op weg naar de top. Zo was er veel sprake van een mogelijk gevecht met TUF 14-winnaar Diego Brandao die op dezelfde card won van Daniel Pineda via unanimous decision. Kamp McGregor daagde de Braziliaan uit, waarna Brandao tegenover MMAfighting.com liet weten voor het gevecht te zijn:

“I’m in the UFC to fight the best. Everybody knows that my dream is to become the UFC champion. I already won The Ultimate Fighter, now I’m going after the title. I always liked challenges, and I believe a fight against McGregor would be a good challenge for me. If he wants to fight me, I also want to fight him. Hey, McGregor, let’s make it happen. It would be perfect for UFC 168 in Vegas. I wanna do a great show.”

Maar Brandao was niet de enige die alert was op de woorden van de Ier. Voordat naar buiten kwam hoe ernstig de blessure van McGregor was, zette hij de gehele top 10 van de UFC Featherweight Rankings op scherp:

Ook UFC lightweight Diego Sanchez werd op scherp gesteld door de Ier. McGregor noemde de eerste Ultimate Fighter winnaar ‘de dikste, slordigste, langzaamste martial artits die hij ooit heeft gezien’. Sanchez reageerde fel terug en daagde McGregor uit voor een gevecht op de jaarlijkse UFC Fighter summit.