Conor McGregor terug op UFC 229 tegen Khabib Nurmagomedov

0
4851
Foto: UFC

De kogel is door de kerk: Conor McGregor vecht 6 oktober weer in de Octagon op UFC 229 in Las Vegas. De Ier neemt het op tegen UFC-lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov, maakt de UFC bekend tijdens een persconferentie in Los Angeles om het 25-jarig bestaan te vieren op vrijdag.

McGregor keert na 23 maanden terug in de kooi. Op UFC 205 in New York won hij zijn laatste gevecht van Eddie Alvarez, waarin hij UFC-lichtgewichtkampioen werd. Hiermee werd McGregor de eerste UFC-vechter ooit met twee UFC-titels tegelijkertijd in bezit.

McGregor raakte deze titel afgelopen april kwijt aan Nurmagomedov zonder te vechten. The Notorious moest zijn titel inleveren wegens inactiviteit, waarna The Eagle kampioen werd op UFC 223 door Al Iaquinta te kloppen. Dit was Nurmagomedov’s 26ste overwinning in 26 profgevechten.

Steekwagen
Het vuurtje tussen de Ier en de Rus is al goed opgestookt dankzij een voorval op de mediadag van UFC 223, waarbij McGregor een steekwagen door de ruit van een bus gooide waar Nurmagomedov in zat.

Dit zou McGregor gedaan hebben wegens een opstootje eerder die week, waarbij Nurmagomedov en Artem Lobov, vriend en trainingspartner van McGregor, betrokken waren. The Eagle was niet onder de indruk van McGregor.

McGregor moest voor zijn daden een avond brommen in New York en handelde eind vorige maand zijn juridische zaken af. Hierdoor werd de deur weer opengezet voor een terugkeer in de UFC.

De laatste keer dat McGregor vocht was op 26 augustus 2017, toen hij de bekende ‘Money Fight’ bokste tegen Floyd Mayweather. Dit verloor de Ier via TKO in de tiende ronde.