Conor McGregor laat spoor van vernieling achter op mediadag UFC 223

1
2055
Foto: Getty Images

Conor McGregor heeft weer eens flink van zich laten horen. Na de mediadag van UFC 223 in New York heeft de Ier een grote ravage aangericht in de garage van het Barclays Center.

Felice Herrig zette als eerste een incident online van McGregor, waarin Notorious met een ijzeren hek gooit. Niet lang daarna kwamen meerdere beelden van de Ier online waarin hij zich niet volgens de wet gedraagt.

Zo zette TMZ een video online waarin McGregor een steekwagen door een busruit gooit. Niet zomaar een busruit, maar de busruit waar een aantal vechters van UFC 223 in zaten.

Aanleiding
Volgens Ariel Helwani van MMA Fighting gaat het om een langlopende vete tussen McGregor en Khabib Nurmagomedov. The Eagle, die zaterdag in de hoofdpartij van UFC 223 vecht voor de UFC-lichtgewichttitel tegen Max Holloway, had eerder deze week een confrontatie met Artem Lobov, een van McGregor’s beste vrienden en trainingspartners, in een hotel lobby.

Volgens Helwani wilde McGregor wraak nemen op Nurmagomedov.

‘Het smerigste wat ooit gebeurd is in de geschiedenis van ons bedrijf’
In een reactie op het incident laat UFC-president Dana White weten dat een arrestatiebevel is uitgeschreven door de politiie van New York. Verder laat White weten dat Lobov niet vecht tegen Alex Caceres en van het evenement is gehaald.

“Conor, en ongeveeer twintig mannen, waren binnengelaten door de mannen van The Mac Life die accreditaties hadden. Ze deden de deur open, bestormden het gebouw en gingen naar de laadstations waar de vechters op de bus stappen en vielen de bussen aan”, aldus White aan onder meer MMA Junkie.

“Ze gooiden vuilnisbakken, steekwagens en dat soort dingen. Ze braken een van de ruiten en hebben Michael Chiesa een flinke sneeën gegeven in zijn gezicht en hoofd. Rose Namajunas was bijna geraakt en is zeer aangeslagen en is naar het hotel teruggelopen. Een van onze medewerkers heeft zijn knokkels gebroken en andere blessure veroorzaakt. Iedereen is natuurlijk flink overstuur als dertig gangsters komen aanstormen.”

“Dit is het smerigste wat ooit gebeurd is in de geschiedenis van ons bedrijf. Er is een bevel tot inhechtenisneming uitgeschreven voor Conor en ze zoeken nu naar hem. Zijn vliegtuig mag niet opstijgen, hij mag de staat van New York niet verlaten. Als hij niet opgepakt wordt, rekent hij zichzelf in.”

1 COMMENT