Conor McGregor geeft ONE Championship-voorzitter schuld van opdoeken UFC-vlieggewichtdivisie

0
1614
Foto: Getty Images

Conor McGregor wijst ONE Championship-voorzitter Chatri Sityodtong als de schudige aan voor de aanstaande verdwijning van de UFC-vlieggewichtdivisie. In een tweet zegt de Ier dat Sityodtong de gehele divisie moet aannemen.

“Jij moet nu alle 125-ponders tekenen die zijn laten gaan, Chatri”, stelt McGregor op donderdag. “Je praat over martial art en respect, maar je hebzucht kost meer dan de helft van een vechtende divisie de kans om een inkomen te verdienen voor hun familie. Heb respect @YODCHATRI (Chatri Sityodtong op Twitter). Teken de divisie.”

Op woensdag maakten Jose Torres en Jarred Brooks bekend dat ze niet meer deel uitmaken van de UFC. Volgens FloCombat en Combate is dit een gevolg van het feit dat de UFC na dit jaar niet meer verder wil met mannelijke vechters op 125 pond. De UFC heeft zich nog niet uitgelaten over het opdoeken van de gewichtsklasse.

ONE Championship tekende onlangs voormalig kampioen Demetrious Johnson in ruil voor Ben Askren en als het aan The Notorious ligt blijft het daar dus niet bij.

Johnson was jarenlang de enige UFC-kampioen op 125 pond, tot hij op UFC 227 geklopt werd door Henry Cejudo. Volgens Combate krijgt The Messenger op UFC 233 mogelijk een titelgevecht tegen UFC-bantamgewichtkampioen TJ Dillashaw.