Conor McGregor binnen twee minuten klaar in rechtbank, volgende zitting op 26 juli

1
1376
Foto: Christian Petersen/Zuffa LLC via Getty Images

Conor McGregor stond donderdag een hele twee minuten voor de rechter in New York. De Ier moest, samen met trainingspartner Cian Cowley, vandaag voorkomen wegens de schade die hij aangericht had na de mediadag van UFC 223 op 5 april.

McGregor heeft drie aanklachten voor openlijke geweldpleging en een voor vandalisme lopen. De Ier gooide een schepwagen door een busraam na de mediadag van UFC 223 in de parkeergarage van het Barclays Center. Cowley gooide de voorruit van dezelfde bus in.

Een gedeelte van de vechters die op UFC 223 zou vechten zat op dat moment in de bus. Het hele voorval is vastgelegd op video.

De Ieren hadden hun pijlen op Khabib Nurmagomedov gericht, die twee dagen eerder een opstootje had met Artem Lobov in de lobby van het hotel waar de vechters verbleven. Als reactie daarop besloot McGregor met een grote groep, waaronder met Cowley, naar New York te vliegen om verhaal te halen bij The Eagle. De Rus was niet erg onder de indruk van McGregor’s acties.

Hierdoor werden drie gevechten van UFC 223 geschrapt. Michael Chiesa, die vlak naast de ingegooide ruit zat, moest afzeggen voor het gevecht tegen Anthony Pettis wegens sneeën in zijn gezicht en Ray Borg had last van zijn ogen door glasdeeltjes. Hierdoor werd zijn partij met Brandon Moreno afgeblazen.

Lobov mocht vanwege zijn betrokkenheid bij het incident niet tegen Alex Caceres vechten.

Pleidooiovereenkomst
De advocaten lieten aan de rechter weten dat ze werken aan een pleidooiovereenkomst, waardoor iedereen snel naar huis kon, aldus Brett Okamoto van ESPN. Hierdoor moet McGregor over zes weken weer in New York verschijnen op 26 juli.

Na de hoorzitting bracht Notorious een statement uit: “Ik heb spijt van de acties die mij hier naartoe geleid hebben vandaag. Ik begrijp de ernst van de situatie en ben hoopvol dat het binnenkort opgelost is. Bedankt.”

Dana White
Dana White vertelde woensdag aan TMZ dat hij aanstaande maandag een afspraak met McGregor gepland heeft over zijn toekomst.

Notorious vocht zijn laatste partij op 26 augustus. Toen verloor hij een bokspartij van Floyd Mayweather. Negentien maanden geleden was zijn laatste MMA-partij: op UFC 205 won hij de UFC-lichtgewichttitel van Eddie Alvarez. Hiermee werd hij de eerste UFC-vechter ooit die kampioen is op twee gewichtsklassen tegelijk.

Sindsdien is McGregor beide titels kwijt zonder een keer vechten. Een kleine maand na UFC 205 werd zijn UFC-vedergewichttitel afgenomen en sinds UFC 223 is Nurmagomedov de lichtgewichtkampioen door Al Iaquinta te verslaan.

1 COMMENT