Co-main event UFC 142 gaat door, Johnson weegt in op 204 pond

1
477

Bij de weigh-ins van UFC 142 gisteravond was er een hoofdrol in negatieve zin voor Anthony Johnson. De man die zijn middengewicht debuut maakt in Rio de Janeiro tegen Vitor Belfort woog in op 197 pond, 11 pond boven de gewichtslimiet. Het goede nieuws is dat het gevecht niet in gevaar komt.

Nadat Johnson inwoog werd bekend dat hij nog een keer moest inwegen op de dag van het gevecht. Hierbij mocht hij niet zwaarder zijn dan 205 pond. Deze keer haalde hij het wel waardoor het gevecht gewoon doorgaat. Johnson moet wel 20 procent van zijn beurs overhandigen aan zijn tegenstander.

Als we Johnson’s manager moeten geloven was de 186 pond limiet halen geen probleem. Toen hij wakker werd op de dag van de weging woog hij 191 pond. Hij zou de overige 5-6 pond eraf zweten, maar in dat proces ging het mis. Hij werd ziek en moest naar de dokter waar hij vocht kreeg. Nadat Johnson zich weer beter voelde was het te laat.

Het gevecht gaat dus door, maar ondertussen kreeg Johnson wel een hoop kritiek. Zelf maakt hij zich er niet zo een zorgen om.

“I’m already laughing at what ppl are saying. Yeah it was for medical reason and I did what the UFC Dr Told me to do. Believe it or don’t I give a f**k cuz the ppl close to me were freaking out but I’m still alive and something like this has never happen before. Say what you want I’m still gonna do my thang. You try not having feeling in your legs and can’t move then and see how you look at life after that.”