Co-main event, vier andere gevechten officieel in Manchester

0
609

ross-pearson2

Ross Pearson en Melvin Guillard zullen het in de co-main event van UFC Fight Night 30 tegen elkaar opnemen, aldus UFC Tonight. Daarnaast zijn er nog vier andere gevechten officieel bekend gemaakt voor 26 oktober in de Phones 4u Arena in Manchester. De kaartverkoop van dit event zal komende week beginnen.

Pearson en Guillard wonnen beide hun laatste gevecht via een vorm van knockout. De Engelse Pearson versloeg Ryan Couture in Stockholm in de tweede ronde via TKO. Dit was de tweede overwinning op een rij via TKO voor de Engelsman sinds zijn comeback op lightweight na twee gevechten op featherweight. Guillard versloeg Mac Danzig via knockout op UFC on FOX 8. Deze knockout leverde hem de ‘Knockout of the Night’ van 50.000 dollar op. “The Young Assasin” leek voor zijn baan te vechten doordat hij zijn twee gevechten ervoor had verloren. De overwinning op Danzig betekent dat Guillard twee zijn laatste zes gevechten heeft gewonnen.

John Lineker maakte op UFC 163 een zaak voor een titelgevecht, maar krijgt deze nog niet. Daarentegen zal hij het tegen de Engelse Phil Harris opnemen. Lineker en Harris zouden het op UFC 163 tegen elkaar opnemen, maar een blessure aan Harris gooide roet in het eten. De Braziliaan is op dit moment 3-1 in de UFC. Na een verliezend debuut tegen Louis Gaudinot, won “Mão-de-Pedra” zijn drie gevechten die volgden op indrukwekkende wijze. Harris verloor ook zijn UFC-debuut, maar herstelde zich ook met een overwinning in zijn tweede gevecht. Op UFC on FUEL TV 7 won “Billy” van Ulysses Gomez via unanimous decision.

Jimi Manuwa maakte veel indruk in zijn UFC-debuut door Kyle Kingsbury te verslaan via TKO, maar kon niet zoveel laten zien in zijn gevecht erop tegen Cyrille Diabaté. Zijn volgende gevecht zal tegen Ryan Jimmo zijn. De Engelsman is 2-0 door twee keer te winnen via TKO, maar Jimmo is sinds zijn MMA-debuut in 2007 niet meer voortijdig gestopt in een gevecht. Jimmo maakte op razende wijze zijn UFC-debuut door Anthony Perosh in 7 seconde knockout te slaan. Tegen James Te-Huna verloor hij via unanimous decision, maar tegen Igor Pokrajac herstelde de Canadees van de Blackzilians zich. Op UFC 161 versloeg hij de Kroaat via unanimous decision.

Paul Taylor vocht voor het laatst op UFC 126, maar is sindsdien niet meer in de octagon geweest door blessureleed. Op 5 februari versloeg hij Gabe Ruediger via knockout in de tweede ronde door een headkick. Verwacht werd dat hij op UFC on FUEL TV 4 tegen Anthony Njokuani ging vechten, maar door een blessure moest hij zich afmelden en vocht Njokuani uiteindelijk tegen Rafael dos Anjos. Sindsdien heeft Taylor een rits aan blessures gehad maar zal hij na 33 maanden weer in de octagon verschijnen, aldus MMAjunkie.com. Tegenstander: dezelfde Anthony Njokuani tegen wie hij zou vechten op UFC on FUEL TV 4. Na het verloren gevecht met Dos Anjos, won de Nigeriaan tegen UFC on Fox 7 van Roger Bowling via knockout in de tweede ronde.

Jimy Hettes zal tegen Mike Wilkinson zich proberen te herstellen van zijn eerste verliespartij in zijn loopbaan. Hettes verloor zijn laatste gevecht van Marcus Brimage, nadat hij Nam Phan simpelweg domineerde met zijn indrukwekkende grapplingskills. Verwacht werd dat Brimage dezelfde behandeling zou krijgen, maar “The Bamma Beast” versloeg de Amerikaan via unanimous decision. Tegenstander Wilkinson zal zich ook tegen Hettes proberen te herstellen van zijn eerste verliespartij. De TUF: Smashes-veteraan verloor in Brazilië van TUF: Brazil-winnaar Rony Mariano Bezerra via triangle choke in de eerste ronde.