[Column] Stefan Struve: The sky is the limit?

6
563

“I winish wights!” Deze legendarische woorden sprak Stefan Struve met een onderlip waar Michael Reiziger een puntje aan kan zuigen. Enkele minuten hiervoor heeft hij door middel van een (T)KO een heroïsche winst op Christian Morecraft behaald, maar aan zijn gezicht is af te lezen dat dit niet geheel zonder kleerscheuren is gelukt. Het symboliseert zijn optredens in de UFC tot nu toe; knappe overwinningen worden afgewisseld met brute nederlagen. Komende woensdag staat voor ‘The Skyscraper’ alweer zijn 10e optreden in de UFC op het programma. Dave Herman is zijn tegenstander.

Je zou bijna vergeten dat de 2m 11 lange zwaargewicht slechts 23 jaar is, gezien het aantal gevechten dat hij al achter zijn naam heeft staan. Zijn vuurdoop in de octagon was van korte duur; niemand minder dan de huidige heavyweight kampioen Junior dos Santos had slechts 54 seconden nodig om het debuut van Struve tot een nachtmerrie te stompen. Maar Stefan toonde veerkracht.

Meer lezen? Klik hier.

6 COMMENTS

 1. Hij is nog zo jong, als je nu al daar bent waar Struve nu is dan moet je wel zeggen dat alles nog mogelijk is. Op dit moment denk ik daar echter nog lang niet aan.

  Hij match is geen match voor de top bewees die al tegen JDS maar denk ook aan Cain, Overeem Verdum (zie je hem al tegen Verdum winnen, iemand die beter is in het grapplen en die the Belly er uit geslagen heeft?). Maar ook tegen subtoppers heeft hij als gezegd al een dikke verlies partij (the Belly dus) maar ook tegen Mir en Noguira weet ik het niet. Hij verloor nog tegen brown.

  Dont get me wrong, alle respect in de wereld voor het hart en de ontwikkeling van deze 23 jarige jongen, die op MMA gebied shit gedaan heeft waar ik over 10 jaar, met LSD op, nog niet over kan dromen. Maar om nu het over de subtop te hebben, al helemaal over Alistair tegen Stefan, is denk ik prematuur in het kwadraat maal factor vijf.

  • Ik ben het niet oneens met je feiten van het grote artikel (zou een beetje raar zijn want ik heb dezelfde herhaald) ik ben het alleen oneens met de toon. Deze is ook al weer heel anders in bovenstaande ractie (hij krijgt rustig de tijd om zich te ontwikkelen) t.o.v. hij mag geen steekjes meer laten vallen.

   Maar no biggie, jij droomt van een rising star. Ik zie het nog niet gebeuren (tot over 5 jaar?), het zou wel vet zijn overigens.

 2. Laten we om te beginnen maar hopen dat hij deze partij tegen Herman binnen gaat halen. Dat is hij al weer een stapje verder. Hij zal moeten oppassen voor de KO van Herman (die heeft hij zeker in huis). Maar ik denk dat Struve wel heeft geleerd van zijn laatste KO verliespartij, dus ik zeg: STRUVE GAAT HEM PAKKEN!!! Succes Struve!

  Ennuh, inderdaad de top van de zwaargewichten licht qua niveau wel een stukje hoger. Maar ja daar kom je ook niet in 1 keer. It’s a long way to go 🙂

 3. Ja, het zou toch zo mooi zijn als Stefan gestaag door kan groeien naar de top. Als je ziet waar hij nu is, moet er heel wat mogelijk zijn.
  Ik hoop dat hij werkt aan zijn standup-skills, en dat moet als Nederlander toch zeker lukken. Daar is naar mijn idee nog veel winst te behalen, naast een verdere atletische ontwikkeling.
  Alle goeds voor Stefan!