Colby Covington wil nieuwe gordel presenteren aan Donald Trump in Witte Huis, Dana White kijkt wat mogelijk is

0
237
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Colby Covington werd zaterdag interim-UFC-weltergewichtkampioen door Rafael dos Anjos op UFC 225 te verslaan en wil dolgraag naar het Witte Huis om zijn gewonnen gordel aan de Amerikaanse president Donald Trump te presenteren.

“Ik heb alles gedaan wat ik voorspelde”, vertelt Chaos op de persconferentie na het evenement in Chicago.

“Ik zei tegen iedereen dat ik de weltergewichtdivisie weer geweldig zou maken en ga het vieren zoals een echte Amerikaan moet doen door naar het Witte Huis te gaan en meneer Donald Trump te zien en de gordel op zijn bureau leggen, in tegenstelling tot de Filthadelphia Eagles die onze vlag verachten en knielen tijdens het volkslied.”

Covington speelt hiermee in op het besluit van Trump om de uitnoging van Philadelphia Eagles in te trekken. Het team won in februari de Super Bowl en traditioneel gaan de winnaars dan op bezoek bij de Amerikaanse president.

Toen Trump hoorde dat maar een kleine delegatie wilde komen, omdat een deel van de spelers het niet eens is met zijn uitspraken over knielen tijdens het volkslied, besloot hij het af te blazen.

Vorig seizoen werd Golden State Warriors, de NBA-kampioen van vorig jaar, ook geweigerd en New England Patriots, de winnaar van de Super Bowl in 2017, bezocht Trump in 2017 met een uitgedunde selectie.

‘Ik kan dat mogelijk maken’
Dana White gaat kijken of het mogelijk is voor Covington om het bezoek bij Trump realiteit te maken. “Hij wil die gordel naar het Witte Huis brengen? Ja, ik kan dat mogelijk maken”, aldus de UFC-president even later op dezelfde persconferentie.

Trump en White hebben nauwe banden met elkaar: voordat Trump de Amerikaanse president werd, sprak White in een toespraak op de Republikeinse conventie zijn steun uit voor hem.