Cody McKenzie vier jaar geschorst voor vervalsen urine monster

0
246
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

De kans dat Cody McKenzie de kooi binnenkort betreedt is klein. De voormalig UFC-vechter is woensdag voor vier jaar geschorst door de Nevada State Athletic Commission (NSAC) wegens het vervalsen van een dopingcontrole met een vervalst urinemonster.

De dertigjarige McKenzie was niet aanwezig bij de hoorzitting waar de straf uitgesproken werd.

De aanwezige procureur-generaal van Nevada vertelde dat AK Kid op 14 september een geldig verzoek voor een controle kreeg van een vertegenwoordiger van de bond. McKenzie zou later die dag vechten in het co-main event van een evenement van Tuff-N-Uff tegen JD Domengeaux.

McKenzie weigerde, vertrok naar zijn hotelkamer en zei ook dat hij dichterbij het gevecht pas een monster zou afstaan. Dit deed hij, maar deze bleek van ‘abnormaal hoge temperatuur’ te zijn.

Toen hij daarover geconfronteerd werd, had hij verschillende verklaringen, inclusief dat als ‘dit’ naar buiten kwam, hij zijn baan zou verliezen, net als het feit dat hij die dag wiet gerookt had.

Niet veel later gaf hij een vervangende substantie in een fles. Deze bleek dezelfde inhoud te hebben als het eerder gegeven urinemonster. Omdat daarmee geen gepaste controle gedaan is, kon de bond niet vaststellen of McKenzie iets te verbergen had of niet.

McKenzie kreeg een tweejarige schorsing, maar vanwege verzwaarde omstandigheden, zoals het verstek laten gaan voor de hoorzitting, kwam daar nog twee jaar bovenop.

TUF 14
McKenzie staat bekend om zijn deelname aan het twaalfde seizoen van The Ultimate Fighter. Als deel van Team GSP bereikte hij de kwartfinale, waarna hij nog zeven keer vocht in de Octagon.

Na zijn vertrek uit de organisatie won McKenzie twee van zijn negen gevechten.