Chuck Liddell gaat weer vechten: “Ik wil tegen Jon Jones, serieus”

0
850
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Chuck Liddell maakt sinds hij zijn ontslagpapieren kreeg van de UFC geen geheim van zijn ambities om nog in de kooi te stappen. The Iceman was maandag, bijna acht jaar na zijn laatste gevecht op UFC 115, te gast bij The MMA Hour om te zeggen dat zijn pensioen er officieel op zit en hij zijn oog op gevechten met rivaal Tito Ortiz en Jon Jones heeft.

“Ik ga weer vechten. Het is echt, ze werken eraan,” aldus de 48-jarige Liddell, die eind dit jaar tegen Ortiz wil vechten, hoewel hij ook voor andere tegenstanders zou tekenen. “Het ligt niet aan Tito’s medewerking. Ik mis het, ik heb nooit gestopt het te missen.”

“Ik had er niet zoveel over nagedacht”, zegt The Iceman over een mogelijke trilogie met The Huntington Beach Bad Boy. “Toen ze het opbrachten en we ermee aan de haal gingen, startte ik met trainen en deed ik m’n dingen om het weer te proberen. Daardoor dacht ik: ‘Weet je wat, wat als hij weer terugtrekt? Ga ik dan niet vechten? Ga ik dit allemaal doen en niet vechten?'”

“Oh nee, we moet iets achter de hand hebben, en als het niet werkt met hem, ga ik het nog steeds proberen. Dan wordt het iemand anders, iemand uit mijn geschiedenis waarschijnlijk en dan zien we waar ik sta.”

Oscar de la Hoya
Liddell zei in februari dat hij in voorbereiding was op een gevecht en is de laatste weken regelmatig gezien met Oscar de la Hoya, die heeft gehint naar een MMA-aftakking van zijn promotie Golden Boy.

“Het is geen geheim dat ik ervan houd wat MMA-vechters doen, de techniek die ze hebben en de opofferingen die ze maken, dus ik wil in de MMA-business”, aldus De la Hoya met Liddell tegen TMZ Sports op 3 mei. “Ik wil Golden Boy MMA starten en we hebben het over zaken.”

Over de mogelijkheid van een derde gevecht tussen Liddell en Ortiz leek de legendarische bokser ook wel te porren: “Stel je Tito en Chuck weer tegen elkaar eens voor, dat zou enorm zijn.”

Liddell, die geen overeenkomst heeft getekend met Golden Boy, vocht op 12 juni 2010 zijn laatste partij tegen Rich Franklin. Toen ging de Amerikaan voor de derde keer op rij knock-out nadat Rashad Evans en Mauricio Shogun Rua hetzelfde deden als Franklin.

Ortiz verloor twee keer van Liddell, beide keren via knock-out. Op UFC 47 won The Iceman via knock-out in ronde twee en tweeënhalf jaar later verdedigde Liddell de UFC-lichtzwaargewichttitel voor de vierde en laatste keer tegen Ortiz op UFC 66 via TKO in de derde ronde.

Jon Jones
Liddell zegt dat hij geen voorkeur heeft waar hij terugkeert. Ook sluit hij niet uit dat hij nog vaker dan een keer vecht op weg naar een terugkeer met een specifieke tegenstander: Jon Jones.

“Het ligt allemaal aan hoe het gaat. Om eerlijk te zijn, wil ik twee opwarmgevechten en het proberen tegen Jon Jones. Ik ben serieus, ik wil het tegen hem proberen. We zullen zien”, zegt Liddell.

“Op mijn top was ik stilistisch perfect voor hem. Maar nu, ik weet het niet. Ik wil het wel proberen. We zullen zien of het kan. Nogmaals, ik bekijk en evalueer alles terwijl we ermee bezig zijn. We zullen zien.”