Chris Weidman geblesseerd, vecht niet op UFC 173 maar UFC 175

0
450

Chris Weidman 4

Chris Weidman zal de UFC middengewicht titel niet op UFC 173 verdedigen. Door een knieblessure moet de Amerikaan afzeggen, aldus UFC officials op maandag. Hierbij zal een kleine operatie nodig zijn en schuift het gevecht tegen Lyoto Machida door naar UFC 175 op 7 juli in Las Vegas.

Weidman won de UFC middengewicht titel op UFC 162, een jaar en een dag na UFC 175. Hier versloeg hij Anderson Silva en doorbrak hij de jarenlange heerschappij van de Braziliaan. Afgelopen december vochten Silva en Weidman opnieuw en won “All-American” zijn eerste gevecht als kampioen. Silva brak hierbij zijn been nadat Weidman een beentrap blokkeerde. Hierdoor zal Silva, ondanks alle video’s waarin de voortgang van zijn herstel te zien is, niet vechten in 2014 en lijkt Silva begin 2015 weer terug te kunnen keren. Dit is de tweede keer dat het tweede gevecht van Weidman als titelhouder verandert. Eerder moest Vitor Belfort zich afmelden vanwege de verbanning van kunstmatige testosteron. Hierdoor moest hij van zijn dokter 90 dagen trainen zonder om zijn lichaam tijd te gunnen om zich aan te passen. UFC 175 zal in de ‘UFC International Fight Week’ vallen in hetzelfde weekend als de UFC Fan Expo en de TUF 19 Finale. Verwacht wordt dat er binnenkort een nieuwe main event voor UFC 173 bekendgemaakt zal worden.

Lyoto Machida greep zijn kans na het uitvallen en Belfort. In zijn derde gevecht op middengewicht kan Machida mogelijk de derde vechter na BJ Penn en Randy Couture worden om UFC titels in twee verschillende gewichtsklassen te veroveren. Na overwinningen op Mark Munoz en Gegard Mousasi (die tegenover elkaar zullen staan op 31 mei in Berlijn) staat “The Dragon” op de tweede plek in de UFC Rankings.

UFC 173 zal op 24 mei in Las Vegas plaatsvinden. Voorlopig ziet de card er dus als volgt uit:

Main Card (vanaf 03.00 uur):
NIEUWE MAIN EVENT
Junior dos Santos vs. Stipe Miocic
T.J. Dillashaw vs. Takeya Mizugaki
Tony Ferguson vs. Katsunori Kikuno
James Krause vs. Jamie Varner

Prelims op FOX Sports 1 (vanaf 01.00 uur):
Michael Chiesa vs. Francisco Trinaldo
Chris Holdsworth vs. Kyung Ho Kang
Mitch Clarke vs. Al Iaquinta
Anthony Njokuani vs. Vinc Pichel

Prelims op UFC Fight Pass (vanaf 23.30 uur):
Yves Edwards vs. Piotr Hallmann
Doo Ho Choi vs. Sam Sicilia
Jingliang Li vs. Danny Mitchell