Chris Weidman geblesseerd, Boetsch vs. Philippou op UFC 155

1
852

Het kon ook niet te lang duren voordat de card langzaam maar zeker uit elkaar zou vallen. UFC 155, vooraf misschien wel de card van het jaar, heeft opnieuw een grote naam moeten afkruisen. Dit keer gaat het om middleweight Chris Weidman die zich afmeldt met een schouderblessure. Teamgenoot Constantinos, oftewel Costa, Philippou zal hem vervangen tegen Tim Boetsch.

Het zit sowieso al langer niet mee voor Weidman. Na orkaan Sandy is zijn huis verwoest en zijn buurt is flink beschadigd. Toen was hij nog niet uit over een mogelijk gevecht met Boetsch. Nu door deze blessure is de keuze voor hem dus al gemaakt. De verwachting is dat hij een operatie nodig zal hebben waardoor hij 3 tot 6 maanden ‘out’ is.

Philippou zou oorspronkelijk op UFC 154 vechten, maar tegenstander Nick Ring werd last-minute van de card gehaald aangezien doctors hem geen goedkeuring gaven. De Cyprioot zou hierdoor niet verschijnen op de card verschijnen.

Nog meer veranderingen op de card: doordat Matt Mitrione het zal opnemen tegen Roy Nelson is er een plek vrij gekomen voor Todd Duffee. Duffee zal voor het eerst sinds 2010 weer in de UFC terugkeren na 1-1 te zijn gegaan in zijn eerste periode bij de organisatie. Duffee zal zijn rentree maken tegen Phil de Fries. Na wat verschuivingen ziet de card er op dit moment als volgt uit:

Junior Dos Santos vs. Cain Velasquez voor UFC heavyweight title
Phil Davis vs. Forrest Griffin
Tim Boetsch vs. Constantinos Philippou
Joe Lauzon vs. Jim Miller
Alan Belcher vs. Yushin Okami

Chris Leben vs. Karlos Vemola
Brad Pickett vs. Eddie Wineland
Phil De Fries vs. Todd Duffee
Michael Johnson vs. Myles Jury
Leonard Garcia vs. Cody McKenzie
Byron Bloodworth vs. Erik Perez

1 COMMENT