Chris Leben jaar geschorst

4
443

De UFC heeft Chris Leben een jaar geschorst doordat hij bij de dopingcontrole van UFC 138 betrapt is op Oxycodon en Oxymorphine, twee pijnstillers die je normaal gesproken op recept moet krijgen van de dokter. Het hielp niet want in de main event verloor hij alsnog van Mark Munoz na een snee boven zijn linkeroog. Dana White zei het volgende:

“I like Chris and I want him to do well, but based on his actions, he’s been suspended for one year. If he needs professional help, we are going to be there for him. We want to see him succeed not only in the Octagon, but in his personal life.”

Het is de tweede keer that “The Crippler” is gepakt voor doping. In 2008, toevallig ook in Birmingham, werd hij na zijn verloren gevecht met Michael Bisping betrapt op Stanozolol, oftewel steroiden. Toen werd hij 9 maanden geschorst. Chris Leben heeft aangegeven alle verantwoordelijkheid op zich te nemen.

4 COMMENTS

  1. Deze schorsing vind ik heel vet (huh, suspense……..) dit omdat de UFC normaal vechters niet schorst maar een Athletic commission dit doet. In Engeland is die er niet en ze schorsen hem alsnog, zie je een voetbal vereniging al een speler schorsen als de KNVB dat niet doet?

    Verder kut voor Leben, zeker ook omdat ie aan de Oxi’s is. Oftewel verslaaft aan morphine. Kut voor hem, hoop dat de UFC hem ook daadwerkelijk gaat helpen. Wat dat betreft wel een goede organisatie.