Chandler vs. Alvarez 2 op Bellator pay-per-view

0
502

Eddie Alvarez

Er lijkt eindelijk een licht aan het einde van de tunnel voor Alvarez in zicht te zijn. De voormalig Bellator lightweight champion is tot een overeenkomst gekomen met Bellator over een nieuw contract waarmee hij het tegen de huidige kampioen, Michael Chandler, zal opnemen op Bellators debuut op pay-per-view. Dit gevecht zal een rematch zijn van hun klassieke eerste gevecht van Bellator 58.

Alvarez vocht na Chandler nog twee keer: tegen Shinya Aoki op Bellator 66 en op Bellator 76 tegen Patricky “Pitbull” Freire. Beide gevechten won hij overtuigend en veel lovende woorden van Dana White die daarop volgde maakte de intenties van de UFC duidelijk. Alvarez ging na zijn laatste gevecht tegen Freire in onderhandeling met de UFC en dacht een overeenstemming te hebben bereikt, tot Bellator hier een stokje voor stak. Zij oefende hun recht uit om elk contractaanbod van een andere organisatie te matchen, dus boden zij hetzelfde contract aan als Zuffa en co.. Hierdoor kon Alvarez nog niet naar de UFC en onstand er een conflict. met Viacom, het moederbedrijf van Bellator. De twee partijen konden niet tot een overeenstemming komen over de daadwerkelijke waarde van het contract van Viacom. Hierop volgde een lange juridische strijd waardoor Alvarez acht maanden niet meer actief is geweest.

Het is te hopen voor Ben Askren dat dit hem niet zal overkomen nadat de UFC ook interesse in hem heeft getoond. De huidige welterweight champion vocht tegen Andrey Koreshkov zijn laatste gevecht van zijn contract en is nu een free agent.

Een van de heikelpunten zou gaan over pay-per-views, omdat Bellator niet op pay-per-view te zien was. Maar nu er daadwerkelijk een pay-per-view zal komen, zijn de twee partijen tot een overeenstemming gekomen voor een gevecht, met een eventuele directe rematch als Alvarez wint van Chandler. Dit zegt Ariel Helwani via Twitter, hoewel Alvarez dit niet kan en mag bevestigen.

Zelf verwacht “The Silent Assassin” er veel van:

Na zijn gewonnen titelgevecht met Alvarez, heeft Chandler nog drie keer gevochten en gewonnen op dominante wijze. Eerst sloeg hij Akihiro Gono razendsnel knockout, waarna Rick Hawn moest aftikken door middel van rear-naked choke en ging David Rickels ook snel knockout. Chandler heeft zich met deze overwinning opgewerkt als het gezicht van Bellator en is volgens velen momenteel de beste vechter buiten de UFC.

Bellator 106 zal op zaterdag 2 november uitgezonden worden met in de main event Tito Ortiz vs. Quinton “Rampage” Jackson. Tot die tijd moeten we het doen met Chandler vs. Alvarez 1. Zeker een aanrader als je 20 minuutjes vrij hebt.