ONE Championship stelt Miesha Tate aan als vicepresident

0
368
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Miesha Tate verhuist naar Singapore. De voormalig UFC-kampioene is de nieuwe vicepresident van ONE Championship. Dit maakt de organisatie bekend per persbericht.

Tate stopte in 2016 met vechten na twee verliespartijen op rij. In negen jaar en 25 profgevechten won ze onder meer de bantamgewichttitel van Strikeforce (door Marloes Coenen te verslaan) en de UFC.

Sindsdien is ze actief op meerdere fronten als commentator, radiomaker en sinds juni als moeder. Voor haar nieuwste functie zal ze ook emigreren naar Azië.

“Ik ben blij dat ik mag aansluiten bij ONE Championship als een vicepresident”, aldus Tate in een statement. “Ik geloof oprecht in de missie om levensechte superhelden los te laten om de wereld hoop, kracht, dromen en inspiratie te geven.”

“Ik voel me vereerd mijn ervaring als wereldkampioen te mogen delen en de volgende generatie te inspireren. Natuurlijk verheug ik me ook op de relocatie naar mijn nieuwe thuis, Singapore, en het reizen door Azië!”

Tate vergezelt voormalig UFC-kampioenen Demetrious Johnson en Eddie Alvarez in de organisatie. De twee mannen zijn nog wel actief als vechters en nemen vanaf volgend jaar deel aan een achtmanstoernooi.