ONE Championship start achtmanstoernooien met Alvarez en Johnson

0
323
Foto: YouTube

ONE Championship zet Eddie Alvarez en Demetrious Johnson direct aan het werk. De organisatie kondigt aan dat de voormalig UFC-kampioenen mee zullen doen aan achtmanstoernooien op lichtgewicht en vlieggewicht.

De toernooien zullen volgend jaar starten met de kwartfinales. Shinya Aoki, oud-tegenstander van Alvarez, doet ook mee aan het toernooi voor lichtgewichten, maar Andy Souwer, die The Underground King in de ONE Championship wilde verwelkomen, niet.

Geje Eustaquio, kampioen op vlieggewicht in ONE Championship, doet ook mee. Elk gevecht van hem is een titelverdediging.

Alvarez en Johnson tekenden in oktober bij ONE Championship. Eerstgenoemde had een aflopend contract en besloot om de UFC na acht gevechten te verlaten. Mighty Mouse werd ‘geruild’ voor de handtekening van Ben Askren.

Alvarez en Johnson vechten allebei op een hogere gewichtsklasse dan gebruikelijk: vlieggewicht in ONE Championship is hetzelfde gewicht als bantamgewicht in de UFC. Dit geldt ook voor lichtgewicht, dat gelijk staat aan weltergewicht in de UFC.