Chael Sonnen voor onbepaalde tijd geschorst

6
374

Gisteren moest Chael Sonnen voorkomen voor de Nevada athletic commission om zich te verantwoorden voor het gebruik van verboden middelen en liegen onder ede. Het resultaat is bedroevend. Sonnen zal voor onbepaalde tijd geschorst blijven. Effectief betekent dat, dat hij tot 29 juni zal moeten wachten met vechten. Dan verloopt zijn MMA licence en mag hij een nieuwe aanvragen. De commissie zal dan opnieuw beoordelen of Sonnen de octagon weer in mag.

Betrouwbaar
Het staat de commissie vooral tegen dat Sonnen gelogen heeft tijdens eerdere verklaringen. De openbaar aanklager zette hem weg als een onbetrouwbaar persoon en de commissie ging daar in mee. Raar, want normaal gesproken is Chael zo’n betrouwbare vent… Als we even vergeten dat hij net een boete van $10.000 heeft gekregen voor het witwassen van geld, natuurlijk.

The Ultimate Fighter
Erg zuur is dat Sonnen net gevraagd is om TUF 14 te coachen tegen Michael Bisping. Als Sonnen zou winnen van Bisping, zou hij opnieuw een titelshot krijgen. Aangezien Sonnen de enige is die het UFC middleweight kampioen Anderson Silva moeilijk heeft gemaakt in de afgelopen jaren, was dit voor de fans natuurlijk een vet seizoen van TUF. Dit gaat nu natuurlijk niet door.

Wat er nu gaat gebeuren is onduidelijk. Dana White heeft zelfs gezegd dat de 34-jarige Sonnen met vervroegd pensioen mag als hij op korte termijn zijn license niet terug krijgt.

6 COMMENTS

  1. Sorry hoor, maar het is jammer een interessante vechter te verliezen maar hij is absoluut te ver gegaan. Met liegen onder ede spuugt ie op zijn eigen vlag. Geld witwassen en de rest is nou net de oorzaak dat (ook al in het klein) van een vallende economie. Witte boord criminelen hebben schijt aan iedereen.

    Net goed!

    Trash talking (leugens over anderen) niet eens in beschouwing meegenomen!

  2. Hij heeft het helemaal zelf verkloot dus dat is dan balen voor hem. Had hem wel graag nog een keer tegen silva willen zien knokken (nouja knokken, over de grond rollen).

    Tja TUF, ik heb nu wel aardig wat seizoenen gezien maar het blijft maar hetzelfde daarom ben ik gestopt met het volgen ervan.