Chael Sonnen en Shogun Rua niet op UFC 161

1
712

Shogun Rua 3

Het gevecht tussen Mauricio “Shogun” Rua en Chael Sonnen zal niet plaatsvinden. Chael Sonnen zal niet in Canada komen door problemen met een Visa. Rua is als gevolg hierdoor van de card afgehaald.

Chael Sonnen bood zich aan om Antonio Rogerio Nogueira te vervangen door Rua via Twitter uit te dagen. Rua reageerde positief op de mogelijkheid en was al bezig met het bestuderen van zijn tegenstander, liet hij via Instagram weten. Lorenzo Fertitta liet toen ook weten dat het gevecht besproken werd, maar een gevecht in Canada zit er niet in. Dit komt mogelijk doordat Sonnen in 2011 schuldig werd bevonden voor witwas praktijken.

Het gevecht kan mogelijk alsnog doorgaan op een ander podium, mede doordat Nogueira voorlopig niet in actie zal komen. UFC on FOX Sports 1 #1 valt onder deze mogelijkheden, aldus Guilherme Cruz van Tatame Magazine. “The American Gangster” zal fungeren als een van de analisten tijdens het event samen met Kenny Florian, doordat Mike Goldberg niet aanwezig zal zijn en Jon Anik met Joe Rogan het commentaar zal leveren.