Chad Mendes mag bijna weer vechten, neemt het op tegen Myles Jury in Boise

0
235
Foto: Josh Hedges Zuffa LLC via Getty Images

De dopingschorsing van Chad Mendes zit er bijna op en Money mag direct weer aan de bak. Op 14 juli staat de Amerikaan tegen Myles Jury op UFC Fight Night 133 in Boise.

Dit heeft de website van de CenturyLink Arena bekendgemaakt, de arena waar het evenement Boise plaatsvindt. De website bevestigde ook de hoofdpartij tussen Junior dos Santos en Blagoi Ivanov en het gevecht tussen Paul Felder en James Vick.

Groeihormoon
Mendes testte 20 juni 2016 positief op GHRP-6, een groeihormoon. Hierdoor kreeg hij een tweejarige schorsing, die met terugwerkende kracht afloopt op 20 juni as. Ruim drie weken later staat hij weer in de kooi tegen Jury.

Voor de schorsing verloor Mandes twee gevechten op rij via knock-out. Op UFC 189 sloeg Conor McGregor hem knock-out in een gevecht om de interim-UFC-vedergewichttitel, waarna hij op de TUF 22 Finale buiten westen geslagen werd door Frankie Edgar in de eerste ronde.

Jury won zijn laatste twee gevechten. Op UFC 219 klopte hij Rick Glenn via jurybesluit in zijn eerste gevecht sinds UFC 210, waar The Fury van Mike De La Torre versloeg via TKO in de eerste ronde. Hierdoor staat Jury vijftiende op de UFC-vedergewichtranglijst.