‘Poirier-Koch, Guida-Mendes op UFC 164’

0
1140

Chad Mendes

Clay Guida en Chad Mendes gaan alsnog proberen om een gevecht tegen elkaar mogelijk te maken. Ariel Helwani kan melden dat de vechters tegen elkaar zullen vechten op UFC 164, hoewel het nog niet 100% zeker is. Ook zullen Dustin Poirier en Erick Koch in actie komen in Milwaukee, aldus MMAweekly.com.

Guida en Mendes zouden tegen elkaar vechten op UFC on FOX 7, maar Guida haakte toen geblesseerd af. Darren Elkins verving “The Carpenter” en ging snel knockout. Dit was de derde overwinning op een rij voor “Money”. Mendes won zijn laatste drie gevechten via knockout onder twee minuten. Hiermee is hij de derde vechter in de UFC die dat is gelukt. Guida zal, als het gevecht doorgaat, voor de tweede keer op featherweight vechten. In zijn debuut op 145 pond won hij via split decision van Hatsu Hioki. Dit leverde hem de huidige achtste positie op de UFC Rankings op.

Dustin Poirier en Erick Koch zijn twee andere featherweights in de top 10. Koch, de huidige nummer 10, verloor zijn laatste gevecht van Ricardo Lamas via TKO op UFC on FOX 6. De ellebogen van Lamar zorgde voor een grote snee boven het oog van “New Breed”. Poirier, nummer 7 op de UFC Rankings, verloor ook zijn laatste gevecht in de octagon. Op UFC on Fuel TV 7 verloor “The Diamond” van Cub Swanson via unanimous decision. Poirier nam het gevecht op korte termijn aan nadat Dennis Siver geblesseerd af moest zeggen. Op UFC 143 waren Poirier en Koch ook tegen elkaar gepland, maar Koch moest toen afhaken wegens blessureleed.

UFC 164 zal op 31 augustus in de Bradley Centre in Milwaukee plaatsvinden. Brandon Vera zal voor het eerst sinds 2008 op zwaargewicht tegen “Big” Ben Rothwell. Ook Diego Sanchez komt in actie tegen een nog onbekende tegenstander. Sanchez heeft op UFC Tonight drie gewenste tegenstanders genoemd: Josh Thomson, Nate Diaz en Gilbert Melendez.