Chad Mendes vs. Clay Guida op UFC on FOX 7

0
596

Chad Mendes en Clay Guida zullen op het UFC on FOX 7 tegen elkaar opnemen in een gevecht in de top van de UFC featherweight divisie. Chad Mendes zou oorspronkelijk op UFC 157 vechten tegen Manny Gamburyan, maar die haakte geblesseerd af door een gebroken duim en gebroken elleboog. Hierdoor vecht “Money” twee maanden later tegen Guida die nog ongeslagen is op featherweight.

Clay Guida maakte op UFC on FOX 6 zijn featherweight debuut tegen Hatsu Hioki. Die versloeg hij via split decision op de undercard van die avond. “The Carpenter” won voor het eerst sinds zijn winst op Anthony Pettis op de TUF 13 finale. Hierna verloor hij van Benson Henderson op UFC on FOX 1 en van Gray Maynard op UFC on FX 4. Hierdoor maakte Guida de beslissing om op featherweight een poging te wagen.

Mendes werkt hard aan een tweede titelgevecht tegen Jose Aldo. Op UFC 142 verloor hij van de Braziliaan, maar desondanks vinden velen hem nog de number twee featherweight. Tijdens UFC 148 maakte hij snel werk van Cody McKenzie, waarna hij in Gold Coast op UFC on FX: Sotiropoulos vs. Pearson Yaotzin Meza versloeg.

Op UFC on FOX 7 zullen Benson Henderson en Gilbert Melendez vechten in de main event voor de UFC lightweight championship. In de co-main event nemen Frank Mir en Daniel Cormier het tegen elkaar op en Nate Diaz zal Josh Thomson ontmoeten.