Cerrone en Madeiros sluiten UFC Fight Night 126 in Austin af

0
488
Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC via Getty Images

Yancy Medeiros vecht voor de tweede keer op rij tegen een Cowboy. In zijn vorige partij rekende de Hawaaiiaan af met Alex Oliveira en op 18 februari vecht hij tegen Donald Cerrone.

Dit heeft de UFC aangekondigd na berichten van MMA Fighting. Het gevecht op weltergewicht sluit UFC Fight Night 126 in Austin af.

Cerrone komt voor het eerst in actie sinds hij verloor van Darren Till in de hoofdpartij van UFC Fight Night 118 in het Poolse Gdansk. De 34-jarige Amerikaan verloor toen via TKO in de eerste ronde. Het betekende zijn derde verliespartij van 2017 nadat hij het jaar begon met verlies tegen Jorge Masvidal en in juli vervolgde met verlies tegen oud-kampioen Robbie Lawler.

Na het verlies tegen Till zei Cerrone op The Fighter and The Kid dat hij terug naar lichtgewicht zou gaan en ook wat minder ging vechten.

Medeiros won sinds hij na weltergewicht overstapte drie gevechten achter elkaar tegen Sean Spencer, Erick Silva en Oliveira, gevechten die hij allemaal voortijdig besliste. Vooral zijn laatste gevecht tegen Oliveira op UFC 218 was memorabel en kreeg achteraf de bonus voor ‘Fight of the Night’. Medeiros won via TKO in de derde ronde van een spectaculaire partij.

Evinger terug op bantamgewicht tegen Reneau
Tonya Evinger vecht ook in Austin. De voormalig Invicta FC-bantamgewichtkampioene neemt het op tegen Marion Reneau op bantamgewicht, maakt de UFC bekend. Evinger maakte in juli haar UFC-debuut op vedergewicht tegen Cris Cyborg voor de UFC-vedergewichttitel op UFC 214.

Reneau (40), trainingpartner van Cyborg, keert terug van haar winst op UFC Fight Night 115 in Ahoy, toen ze won van nieuwkomer Talita Bernardo. De Amerikaanse klopte haar opponente in de slotseconden van het gevecht via TKO. Bernardo was de vervangster van Germaine de Randamie, die ruim een week van tevoren afzegde met een handblessure.

UFC Fight Night 126 bevat ook gevechten als Derrick Lewis vs. Marcin Tybura en Sage Northcutt tegen Thibault Gouti, de Fransman die in Ahoy nog het allereerste gevecht van de avond won.