Zingano-Reneau, UFC-debuut Khabib Nurmagomedov’s neef in Boine

0
282
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

De UFC heeft drie gevechten voor UFC Fight Night 133 op 14 juli in Boine aangekondigd: Cat Zingano-Marion Reneau, Justin Scoggins-Said Nurmagomedov en Liz Carmouche-Jennifer Maia.

Zingano verloor haar laatste drie gevechten op rij nadat ze haar profloopbaan begon met negen overwinningen op rij. In haar laatste optreden op UFC 222 verloor ze van Ketlen Vieira. Reneau is juist bezig aan een goede reeks met twee overwinningen op rij. Op UFC on FOX 28 liet ze voormalig titeluitdaagster Sara McMann afkloppen via triangle choke.

Carmouche verwelkomt Maia in de UFC. Girl-Rilla verloor haar vlieggewichtdebuut van Alexis Davis op UFC Fight Night 123, die ook haar debuut op 125 pond maakte. Maia heeft meer ervaring op 125 pond. In haar laatste gevecht verdedigde ze de Invicta FC-vlieggewichttitel voor de tweede keer door Agnieszka Niedźwiedź te kloppen op Invicta FC 26.

Said Nurmagomedov is de 26-jarige neef van UFC-lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov. De Rus won elf van zijn twaalf profgevechten, waaronder zijn laatste vijf. Scoggings verloor zijn laatste twee gevechten op rij tegen Pedro Munhoz (op bantamgewicht) en Ulka Sasaki, allebei via submissie in de tweede ronde.

Voor het eerst organiseert de UFC in Boine (Idaho) een evenement. Wie in de hoofdpartij staan is nog niet bekend.