Card TUF 18 Finale compleet

0
580

Nate Diaz 2

De card voor de finale van het achttiende seizoen TUF is compleet. Afgelopen woensdag was de laatste aflevering van het seizoen te zien in Amerika, waarin de laatste finale bekend is geworden. Andere deelnemers die niet de finale hebben gehaald komen ook aan bod op de card van zaterdag.

Wat al bekend was, was de main event tussen Gray Maynard en Nate Diaz. Dit gevecht was oorspronkelijk de co-main event, maar nadat Anthony Pettis geblesseerd afhaakte voor UFC on FOX 9 werd het titelgevecht tussen Demetrious Johnson en Joseph Benavidez voor de UFC Flyweight Championship de main event op dat event, in plaats van de main event van aankomende zaterdag. Het gevecht tussen “The Bully” en Diaz zal drie ronden lang zijn. De undercard op FOX Sports 1 zal bestaan uit Akira Corassani vs. Maximo Blanco, Rani Yahya vs. Tom Niinimäki (allebei op featherweight), UFC-debutanten Jared Rosholt vs. Walt Harris op zwaargewicht en Sean Spencer vs. Drew Dober op welterweight. Ook zullen flyweights Joshua Sampo en Ryan Benoit debuteren in de UFC op het Facebook-gedeelte van de card.

De finales van het seizoen zullen beide gaan tussen een vechter van Team Rousey en Team Tate. Bij de mannen zullen Chris Holdsworth (Team Tate) en David Grant (Team Rousey) het tegen elkaar opnemen voor de titel ‘Ultimate Fighter’. Bij de vrouwen zullen Jessica Rakoczy (Team Rousey) en Julianna Peña (Team Tate) uitmaken wie de eerste vrouwelijke ‘Ultimate Fighter’ zal worden. De card zal worden aangevuld met twee gevechten tussen teamgenoten die niet de finale hebben gehaald. Team Tate-vechters Raquel Pennington en Roxanne Modafferi nemen het tegen elkaar op, terwijl Jessamyn Duke en Peggy Morgan van Team Rousey tegen elkaar zullen vechten. Shayna Baszler en Sarah Moras zullen niet vechten vanwege blessures. De overige vier mannen in het huis (Michael Wootten, Chris Beal, Josh Hill en Louis Fisette) zullen ook niet vechten. Bij deze mannen is niet bekend gemaakt of zij geblesseerd zijn of dat niet goed genoeg zijn bevonden door de UFC.

De card van aanstaande zaterdag ziet er als volgt uit:

Main card (vanaf 04.00 uur):
Nate Diaz vs. Gray Maynard
Julianna Pena vs. Jessica Rakoczy
Davey Grant vs. Chris Holdsworth
Jessamyn Duke vs. Peggy Morgan
Roxanne Modafferi vs. Raquel Pennington

Prelims op FOX Sports 1 (vanaf 02.00 uur):
Maximo Blanco vs. Akira Corassani
Tom Niinimaki vs. Rani Yahya
Walter Harris vs. Jared Rosholt
Drew Dober vs. Sean Spencer

Prelim op Facebook/YouTube/UFC.com (vanaf 01.30 uur):
Ryan Benoit vs. Joshua Sampo