Canadese MMA organisatie neemt Pride regels aan

3
525


Door Sherko Kamali

Het lijkt erop dat de discussie op MMAplanet over de kooi of ring toch zijn vruchten heeft afgeworpen.

De Canadese organisatie Colosseo Championship Fighting heeft namelijk de licentie gekregen om de oude Pride regels toe te passen in hun aankomende evenement. De organisatie zou nu bezig zijn om o.a. oud Strikeforce vechter Marius Zaromskis en oud UFC vechters Shane Nelson, James Irvin en Rob Emerson proberen te strikken voor deze gebeurtenis.

De promoter van Colossea Championship Fighting, Pasqualino Santoro, motiveert de richting die ze op gaan met de sport als volgt:

Ik kijk niet eens meer naar UFC events, omdat ze zo saai zijn.. Ik kijk liever naar een DREAM event dan een UFC event. En met alles wat er nu gebeurt in Japan, zie ik het niet als groot probleem om het Japanse volk te eren door het aannemen van de Pride regels.

Angst, voor een gebrek aan steun voor deze controversiele regels, lijkt hij niet te hebben:

Niemand hoeft me te steunen die dat niet wil, ik kan m’n eigen gang gaan en m’m eigen ding doen. Het enige wat telt is dat de vechters betaald krijgen en ze veilig zijn.

Ook verdedigt hij de regels door te stellen dat deze simpelweg voor meer actie zorgen:

Zou je naar de grond gaan als jiu-jitsu gast als je weet dat je tegen je hoofd aan getrapt kan worden? Wat zou je doen? Je zou opstaan. Er waren meer KO’s in de eerste 28 Pride evenemten dan in de UFC.

Helemaal goed nieuws voor de nederlandse MMA fans is dat Pasqualino Santoro naar de mogelijkheid kijkt om dit sport evenement via het inernet te streamen. Er is namelijk nog geen overeenkomst gesloten met een televisiezender.

3 COMMENTS

  1. ik weet het niet.. ik denk dat het dan een echte sloop partij wordt en dat we dan minder lang van de technieken kunnen genieten.

    ik hou ook niet van het geknuffel, maar mooie grondtechnieken ben ik niet vies van..

    groet’n frank

  2. @Frankyv

    In Pride had je hele mooie partijen die het best lang uithielden hoor op de grond. Er zijn hele mooie KO’s en submissions geweest. Plus de scheidsrechters vond ik in Pride altijd erg goed en niet te vergeten de gele kaart. Die moet echt in UFC geintroduceerd worden met die saaie worstelaars die de tegenstander alleen maar op de grond houdt en totaal niet voor een mooi gevecht zorgt. Je staat daar in de ring niet alleen voor jezelf, je bent er voornamelijk om de fans te entertainen en die willen actie zien en geen strategisch hoe overleef ik dit zonder teveel geweld.