Caio Magalhaes halfjaar geschorst voor spuugincident, moet 40 uur vrijwilligerswerk doen

0
722

Caio Magalhaes

Caio Magalhaes heeft een schorsing van zes maanden gekregen voor het spuugincident met Josh Samman op de TUF 21 Finale. Ook zal hij veertig uur vrijwilligerswerk moeten doen. De Braziliaan heeft vandaag deze straf gekregen op een hoorzitting in Las Vegas.

Zie ook: Rousimar Pahares en Jake Shields tijdelijk geschorst

Nadat Josh Samman Magalhaes liet afkloppen in de eerste ronde op de TUF 21 Finale, wilde de Amerikaan de hand schudden van zijn tegenstander. Magalhaes wees dit af en spuugde vervolgens een plas bloed richting zijn tegenstander. Het gezicht van de Braziliaan bloedde al hevig door het gevecht.

Tijdens de hoorzitting bood Magalhaes zijn excuses aan voor het incident. De Braziliaan liet ook weten dat hij het met zijn tegenstander had uitgepraat en dat ze samen diner hadden. Volgens Samman ligt dat heel anders, die gelijk via twitter reageerde op het verhaal van Magalhaes.

Van het gevecht hield Magalhaes financieel ook weinig over. Hij vertelde dat hij in totaal 17.000 dollar moest betalen voor zijn trainingskamp en dat de UFC nooit voor zijn vlucht van Brazilië naar Las Vegas hebben betaald. Uiteindelijk is hij er financieel zelfs op achteruit gegaan, aangezien hij in totaal 20.000 dollar verdiende. Magalhaes kreeg uiteindelijk geen geldboete.

De schorsing duurt tot 21 januari 2016, aangezien deze ingaat vanaf de dag van het gevecht. Om de veertig uur te vullen zal Magalhaes waarschijnlijk Braziliaanse jiujitsu-lessen geven.