‘Cain Velasquez keert terug tegen Francis Ngannou op 17 februari’

0
1027
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Voormalig UFC-zwaargewichtkampioen Cain Velasquez zal begin 2019 zijn terugkeer maken in de Octagon. Hier zal hij voormalig titeluitdager Francis Ngannou treffen in Phoenix, aldus Ariel Helwani van ESPN. 

“UFC is serieus in gesprek om Cain Velasquez vs. Francis Ngannou te boeken als main event van UFC Phoenix op 17 februari, volgens meerdere bronnen”, aldus Helwani. “Volgens bronnen is het gevecht nog niet officieel afgerond, maar het gaat momenteel de goede kant op.”

Velasquez stond in 2016 voor het laatst in de Octagon tijdens International Fight Week. De Amerikaanse-Mexicaan won zijn laatste gevecht tijdens het jubileumevenement UFC 200 van Travis Browne. Hij versloeg Browne via een technische knock-out in de eerste ronde.

Rugblessure
Velasquez stond eind 2016 gepland voor een rematch met Fabricio Werdum op UFC 207, maar hij kwam niet door de medische keuring van de Nevada State Athletic Commission heen, waardoor de partij werd afgeblazen. Voorafgaand aan het evenement liet Velasquez al noteren in een interview met ESPN dat hij kampte met rugproblemen en dat hij eigenlijk een operatie moest ondergaan.

Daniel Cormier
Cain Velasquez traint al jarenlang samen met Daniel Cormier, hét gezicht van de American Kickbox Academy gym. DC besloot zijn UFC-carrière, na een sterke start in de zwaargewichtdivisie, te vervolgen in de lichtzwaargewichtdivisie omdat hij niet tegen vriend en teamgenoot Velasquez wilde vechten.

Tijdens zijn afwezigheid zag Velasquez zijn teamgenoot uitgroeien tot een twee-divisie kampioen. DC heeft al meerdere keren aangegeven dat hij volgend jaar maart een punt wil zetten achter zijn carrière. Enkel ‘money fightBrock Lesnar weerhoudt de huidige zwaargewichtkampioen nog van zijn pensioen.

Dana White hoopt echter nog drie partijen uit Cormier te halen. Lesnar heeft inmiddels een nieuwe WWE-contract op zak en met de terugkeer van Velasquez is het nog maar de vraag of we Cormiers laatste partij niet al gezien hebben in de Octagon.

The Predator
Ngannou wist, na twee verliespartijen tegen Stipe Miocic en Derrick Lewis, vorige maand zijn slechte reeks om te buigen via een harde rechterstoot. Curtis Blaydes wist Ngannou hierna niet meer van zich af te houden en verloor via een technische knock-out in 45 seconden.