Cain Velasquez vs. Junior dos Santos I en II

0
550

Aanstaande zaterdag staan Cain Velasquez en Junior dos Santos voor de derde keer in hun loopbaan tegenover elkaar. Dana White durft het zelfs ‘de beste trilogie in de geschiedenis van de UFC’ te noemen, hoewel het derde deel nog uitgevochten moet worden. Om een beter beeld te krijgen van aanstaande zaterdag heeft de UFC nog een keertje deel 1 en 2 online gezet.

In het eerste gevecht werd UFC- en MMA-geschiedenis geschreven. Kampioen Cain Velasquez en uitdager Junior dos Santos stonden in de main event van UFC on FOX 1, het eerste MMA-gevecht op het grote FOX. De hele uitzending zelf duurde een uur, maar het gevecht was in totaal maar 64 seconden. Hiermee kroonde de Braziliaan zich tot UFC Heavyweight Champion.

Velasquez vs. Dos Santos I (UFC on FOX 1, 12 november 2011)
http://youtu.be/KnpX-3_etYY

Het tweede gevecht had een totaal ander beeld dan de eerste. Dos Santos verdedigde in de rematch voor de tweede zijn titel nadat hij op UFC 146 Frank Mir versloeg. Cain Velasquez verdiende met een afstraffing van Antonio “Bigfoot” Silva zijn tweede kans tegen “Cigano”. Velasquez liet in dit gevecht zien waarom hij tegenwoordig de kampioen is door Dos Santos 25 minuten lang alle acht hoeken van de octagon zien.

Dos Santos vs. Velasquez II (UFC 155, 29 december 2012)
http://youtu.be/pZgyYhSGSpU

Wie zal het derde gevecht winnen? Velasquez of Dos Santos?